Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Po Rathovi i Pancová a Kott: Nechceme být ve vazbě!

Autor: ČTK - 
7. června 2012
10:03

Stížnost na vazbu podali i další dva obvinění, bývalá milenka Davida Ratha Kateřina Pancová a Petr Kott. Ani jim se ve vazbě nelíbí a chtěli by domů. Rath, který popsal vazbu jako novodobou torturu, podal stížnost už dávno.

Po bývalém hejtmanovi Davidu Rathovi podali stížnost na vazbu i další dva obvinění v korupční kauze, ředitelka kladenské nemocnice Kateřina Pancová a bývalý poslanec za ODS Petr Kott. Ústecký okresní soud je do vazby poslal 17. května. Oba jsou podezřelí, že Rathovi předali sedmimilionový úplatek.

Soud obdržel stížnost Pancové a Kotta ve středu odpoledne, Rathovu už v pondělí. "Lhůta pro rozhodnutí o stížnosti v trestním řádu stanovena není," dodala Irena Jeřábková, mluvčí Krajského soudu v Ústí nad Labem.

Soud zatím nerozhodl ještě ani o stížnosti bývalého středočeského hejtmana, kterého do poslal do vazby 16. května, další obviněné o den později. O vazebním stíhání Ratha rozhodl kvůli obavě, že by mohl ovlivňovat svědky, pokračovat v trestné činnosti nebo že by mohl utéct.

Spolu s ním policie stíhá dalších sedm lidí kvůli údajným machinacím s veřejnými zakázkami ve středních Čechách. Pancová a Kott čelí podezření, že peníze Rathovi předali.

gogo ( 7. června 2012 20:04 )

Kde berete jistotu, že fantasmagorické "pravdy" nejsou lži a ne naopak ? Víme jen to, čím nás krmí média. Žádný soud ještě neproběhl, žádné detailní šetření nebylo provedeno či zveřejněno... Jak se dá dav snadno zmanipulovat v zájmu čehokoliv a kohokoliv a kdykoliv a kdekoliv..... Ukřižujte ! Ukřižujte ! A Pilát ukřižoval...

587587 ( 7. června 2012 17:50 )

Možná to mají naopak.

kakamilek ( 7. června 2012 15:42 )

Proč Dedílek? To je nějaká postavička z povinné literatury socdem?

mirkazam ( 7. června 2012 15:15 )

To věřím, že se jim ve vazbě nelíbí, tam totiž nikdo nerozdává škatule s vínem.

mirkazam ( 7. června 2012 15:14 )

To věřím, že se jim ve vazbě nelíbí, tam totiž nikdo nerozdává škatule s vínem.

Zobrazit celou diskusi