Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Lékař Rath: Dostal krabici s miliony a jel měřit tlak Pohankovi

Autor: INT, Lucie Marková - 
2. června 2012
12:20

Do kauzy exhejtmana Davida Ratha se zaplétají další lidé. Jedním z nich je kontroverzní poslanec Michal Pohanka. Ten na Ratha čekal v Hostivici osudné pondělí, když exhejtmana sebrali policisté. Rath mu prý měl změřit tlak. Pohanka se ale zatčeného kamaráda už nedočkal.

Rath se měl s Pohankou podle MF DNES setkat poté, co exhejtman v domě v Rudné u Prahy obdržel krabici se sedmi miliony. Pohanka se hájí, že se s Rathem chtěl sejít pouze z lékařský důvodů. Rath mu prý měl změřit tlak.

Pohanka je do celé kauzy zřejmě namočený mnohem více, než tvrdí. Ve vyšetřovacím spise figuruje jeho jméno v souvislosti s dodávkami techniky do kladenské nemocnice. Obvinění v kauze Petr Kott a Kateřina Pancová mluví na záznamech z odposlechů opakovaně o "firmách od Pohanky". Zatím ale bývalý poslanec není stíhaný.

Michal Pohanka proslul jako jeden ze dvou přeběhlíků, kteří umožnili v roce 2007 vládnutí Topolánkova kabinetu. Nedlouho předtím přitom dělal Rathovi náměstka na ministerstvu zdravotnictví.

jarda304 ( 4. června 2012 11:25 )

Pohanka a Melčák. - kdysi čssd křičela, jak je bude sledovat až do smrti, aby si ty úplatky neužili. A vida, on šlo jen o "měření tlaku". Mimochodem, ta Pohankova důvěra v mladého doktora, který se převážně živí žvaněním je zvláštní. Normální člověk by více věřil i "obyčejnému obvoďákovi", který má každodenní a letitou praxi.

gogo ( 3. června 2012 12:14 )

Možná, že se jednou dozvíme pravdu. Možná.

kacota ( 2. června 2012 18:38 )

Aháá, tak ho len dvíhal ..ten tlak .. ahoj..

buban ( 2. června 2012 18:26 )

nevies citat, kacota? Mudr. Pohanka bol, este tak na prelome storocia, sexuologom v nemocnici Brno-Bohunice. Tam merial vela veci-ale tlak to nebol

montevideo ( 2. června 2012 17:22 )

No jo, když on ten Davídek, jak pravil taťka, neudělal tu zkoušku z marxismu , to bude tím .

Zobrazit celou diskusi