Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Ministryně obrany Černochová: Ovčáčkovi jsem šla na svatbu… věřím, že se změnil

Video se připravuje ...
Autor: Vera Renovica - 
26. června 2023
05:00

Ve vládě, ve Sněmovně i ve svém rezortu je tvrdá a nekompromisní – do té míry, že se špitá, že chtěl „seknout“ s funkcí šéf armády Karel Řehka. V osobnější rovině je ale ministryně obrany Jana Černochová smířlivější. Vyplynulo to z natáčení posledního dílu pořadu Hráči, v němž přiznala, že šla na svatbu bývalého hradního mluvčího Jiřího Ovčáčka!

Poz. red. rozhovor s ministryní Černochovou vznikl ještě před vypuknutím jednodenní vzpoury wagnerovců v Rusku pod vedení zakladatele žoldnéřské skupiny Jevgenije Prigožina.

Když v listopadu loňského roku Blesk exkluzivně informoval o tom, že si Zemanův muž vzal Ukrajinku Annu, šokoval tím celou republiku. Celou kromě šéfky obrany. „Jiří Ovčáček mi volal, když svatbu plánoval a čekali na nějaké dokumenty. Jeho budoucí manželka je neměla z Ukrajiny k dispozici a byly nutné kvůli církevnímu sňatku. Bez nich by nemohli mít svatbu v kostele. Já bych je tím pádem neměla problém oddat na ‚své‘ Praze 2. Nakonec ten papír přišel a já dostala pozvánku na svatbu do kostela a byla jsem tam,“ přiznala v pořadu Hráči Černochová.

A ze skromného obřadu, který proběhl v kostele, byla nadšená. „Dala jsem jim skleničky, protože jsem stará škola a na svatbě má řinčet sklo. Oddával je polský farář, což mi bylo milé (Černochové maminka je z Polska – pozn. red.). … Byli tam se synem manželky pana Ovčáčka, bylo vidět, že k dítěti má naprosto úžasný vztah, a já věřím, že po všech věcech z minulosti je to nějaký předěl,“ shrnula.

I když Černochová často kritizovala proruskou zahraniční politiku exprezidenta Miloše Zemana, jakmile ten po invazi Rusů na Ukrajinu otočil, byla jedna z prvních, která řekla, že je mu to věří a že je třeba zakopat válečnou sekyru. A stejně to vidí i u Ovčáčka. „Já žiju s křesťanskou vírou, stejně jako on, a věřím, že u něho k tomu progresu došlo. Že tím, že si našel manželku z Ukrajině, už se z proruského myšlenkového proudu úplně dostal,“ přiznala.

Zajímá vás, jak to bylo s náčelníkem generálního štábu Karlem Řehkou? Či proč podle Jany Černochové v současném ekonomickém klimatu dává smysl investovat do obrany? Pusťte si celé video!

Video  Černochová v Hráčích: "Chtěli mě za prezidentku". A proč spí s telefonem pod hlavou, kolik nás stojí armáda a kde se vzala na svatbě Ovčáčka?  - hrc, Fameplay Live/Blesk
Video se připravuje ...

Klikejte ve videu na témata, která vás zajímají nejvíc!

O armádě a úsporách 00:00 – 6:00

O nákupu nadzvukových letounů F-35 6:00 – 13:30

O pohotovosti a telefonu na gripeny 13:30 – 17:20

O výši odškodného pro Vlastu Parkanovou 17:20 – 20:30

O požadavku ministerstva financí na úspory 20:30 – 28:50

O klíčové konferenci NATO v litevském Vilniusu a budoucnosti Jense Stoltenberga 28:50 – 34:30

O obranné smlouvě mezi Českem a USA 34:30 – 40:40

O zklamání ze Zuzany Čaputové a vlastní kandidatuře na prezidentku ČR 40:40-48:00

O výhružkách a „bombách“, které jí chodí na ministerstvo 48:00 – 54:00

O konfliktu s Karlem Řehkou 54:00 – 01:01:20

O budoucnosti Miloše Zavorala, šéfa ÚVN 01:01:20- 01:11:00

O českém vojenském lékaři, který je zadržován v Koreji kvůli „plácnutí po zadku“  01:11:00 – 01:16:00

O svatbě Jiřího Ovčáčka 01:16:00 – 01:20:28  

Pořad Hráči: Pravidelně v Blesku ti, co vládnou Česku!

Blesk od března přináší čtenářům a divákům exkluzivní pořad Hráči, v němž se vystřídají všichni, kdo v Česku něco znamenají ve sféře byznysu, politiky i na rozhraní těchto dvou disciplín. Zhruba hodinové rozhovory, které vede zkušená moderátorka politických debat i rozhovorů s vrcholnými ústavními činiteli Vera Renovica (38), si budete po prázdninové pauze znovu moci vychutnat každé dva týdny na webu Blesk.cz. A to vždy v pondělí. V tentýž den si pak jejich písemnou podobu přečtete v tištěném deníku Blesk. To vše, abychom našim čtenářům umožnili podívat se za oponu, za níž se rozhoduje o našich životech, peněženkách či budoucnosti našich dětí. Jestli chcete vědět víc o těch, kteří skutečně vládnou zemi, v níž žijete, dívejte se na Hráče na Blesk.cz!

Video  Hráči: Jana Černochová od bankovní přepážky přes Prahu 2 až na ministerstvo obrany  - hrc, Fameplay Live/Blesk
Video se připravuje ...

Uživatel_5614978 ( 26. června 2023 14:05 )

Nemám nic proti míšení ras, ale preferuji pejsky s rodokmenen!

trintin ( 26. června 2023 11:43 )

Já žiju s křesťanskou vírou, stejně jako on?? V jednoho Američana (Ukrajince) věřiti budeš?

JaNat ( 26. června 2023 11:00 )

A nešla na tu svatbu v naději, že zachytne nevěstinu kytici? Když je tak věřící? Naděje umírá poslední. A ona si opravdu myslí, že všichni Ukrajinci jsou na straně Banderovců? Po vypuknutí války to bylo fifty/fifty - pro Ukrajinu/pro Rusko.

st.rec ( 26. června 2023 07:33 )

I ženatý Ovčáčšk-tepláček neuteče svému stínu a může očekávat že manželka mu přivede příbuzny,možná mezi nimi bude dost umělců a budou třeba mít obchod s uměním - Gaylerie a afročeská jim může dělat reklamu.

Jirik-ta ( 26. června 2023 07:11 )

Zobrazit celou diskusi