Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Maláčová po bolestivém rozvodu: „Daří se mi dobře.“ Začala znovu randit a vyhlíží návrat do politiky

Autor: Pavlína Horáková - 
23. září 2023
12:00

Bývalá ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová (SocDem) po náročném období, kdy sociální demokraté neuspěli ve volbách, prohrála bitvu o vedení strany a prošla bolestivým rozvodem, těší na lepší časy a zvažuje i návrat do politiky. V Epicentru na Blesk.cz promluvila o svém soukromém životě i plánech do budoucna. 

Rozhovor o důchodové reformě, konsolidačním balíčku i dopadech vysoké inflace se v závěru stočil i k soukromému životu Jany Maláčové. Bývalá ministryně už dříve pro TV Nova uvedla, že po rozvodu s českým ekonomem, diplomatem Alešem Chmelařem opět začala randit.  

Při otázce o svém soukromém životě se ve studiu šťastně rozesmála a lehce zčervenala. „Co byste chtěli vědět? To je soukromá věc. Daří se mi dobře,“ naznačila, že opět nalézá novou rovnováhu a štěstí i po velmi náročném období.

Maláčová je dnes odbornou poradkyní odborářů z ČMKOS. V současné době řadová členka SocDem se přitom návratu do politiky nebrání.

„Já bych chtěla, jestli se mám ale někdy vrátit do politiky, a já to nevím a v tuhle chvíli to říkám úplně upřímně, ale začíná mě politika zase bavit po tom složitém soukromém období, tak jestli bych vůbec, tak bych se vrátila do české politiky,“ uvedla exministryně.

Maláčová tak dala jasně najevo, že do Evropského parlamentu určitě kandidovat nehodlá. „Já jsem v Bruselu už pracovala, pokud by mě lákala politika, tak česká politika, myslím si, že nejvíc práce je tady. Strašně špatně se mi přihlíží tomu, jak se neřeší skutečné problémy,“ vysvětlovala Maláčová ve studiu Blesku.

Exministryně samoživitelka

Maláčová je coby maminka syna Gustava momentálně samoživitelkou. Poznamenala ale, že má štěstí, že není svobodnou maminkou, která potřebuje pomoc státu, a zdůraznila důležitost opatření, která by mohla pomoci ženám v této situaci.

Exministryně v tomto kontextu také připomněla, že sociální demokraté, před volbami 2017, prosadili zákonný nárok na místo ve školce od dvou let, který byl později ODS a KDU-ČSL zrušen.

„Teď ho chtějí zavádět znovu, což je úplně absurdní. Už to dávno mohlo platit. Když se jako matka malého dítěte chcete vrátit do práce z různých důvodů, tak nemůžete sehnat místo ve školce. Ukazuje se to jako dlouhodobý strukturální problém. Kdyby se to nezrušilo, tak už jsme mohly být zase někde jinde,“ zdůraznila rozvedená politička.

O rozvodu s Alešem Chmelařem Maláčová informovala letos v únoru. „Tak na novou životní etapu,“ napsala exministryně na instagramu a přidala hashtag „finallydivorced,“ tedy v češtině „konečně rozvedená“.

Podívejte se na celé Epicentrum s Janou Maláčovou:

Video  Maláčová o důchodové reformě, "šílené" inflaci i největším průšvihu vlády  - Pavlína Horáková
Video se připravuje ...

Igor Hanák ( 27. září 2023 16:03 )

ŠMARDA má charisma otevřeného jogurtu. Truchlící Birke vypadá jako okresní tajemník že seriálu Okres na severu.

Igor Hanák ( 27. září 2023 15:56 )

Kdo by chtěl tuhle velrybu? A v politice byla Venezuela taky levá.

Jiří Zvěřina ( 26. září 2023 10:57 )

To musel být ale SUPER matroš, co si vzal...

Jiří Zvěřina ( 26. září 2023 10:56 )

Ale ona nedokáže ani to....

novakalex ( 24. září 2023 18:49 )

A tak blbců je v tomto národě hafo, on jim vždycky někdo prostší skočí na špek. Ala každá vláda sociálistů dopadla tragicky. Bez výjimky. Neschopnost, arogance, sázka na tupou část společnosti.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa