Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Nerudová s manželem v Blesku otevřeně o synech v kampani: Za rok dost dospěli! Zmínili i slzy v zákulisí

Video se připravuje ...
Aktualizováno -
2. února 2023
16:21
Autor: pah, simao - 
2. února 2023
14:30

Danuše Nerudová i s manželem Robertem dorazila ve čtvrtek do Epicentra a v pořadu Blesku mluvila o tom, jak se cítí po volebním maratonu. Společně promluvili také o tom, za co byli některými kritizováni - za údajné zatažení synů do kampaně, byť ani jednomu ještě nebylo 18 let. Nerudová s manželem však mluvili zcela otevřeně o tom, jak jejich synové chtěli pomáhat. A jak emotivní pak bylo samotné finále kampaně a moment, kdy bylo jasné, že se v souboji o Hrad skončít Nerudová mezi poraženými.

„Já už jsem se konečně stihla vyspat, tak se cítím dobře,“ uvedla Nerudová. Rozhodnutí zapojit syny Filipa (17) a Daniela (10) do kampaně prý nelitovala ani jednou.

„Role, o kterou si řekl náš starší syn, kdy se už v létě sám chtěl zapojit jako dobrovolník, sbíral podpisy a potom se z něj stal dobrovolník, který oslovoval lidi na ulici a zapojoval se i jiným způsobem, tak on se toho zhostil s takovou grácií, že jsem nelitovala ani jednou. A musím říct, že to jak, on byl schopen aktivizovat mladou generaci, aby se zajímala o politiku a dokonce aby šli prvovoliči v 18 letech volit, musím říct, že jsem byla nesmírně překvapená z toho, jaký to mělo efekt a jak skutečně on má poskládány věci v hlavě ve svých 17 letech, byl schopen o nich veřejně hovořit a byl schopen a je pořád schopen oslovovat tu mladou generaci,“ poznamenala třetí kandidátka z 1. kola voleb.

Podle Nerudové právě syn Filip část svých vrstevníků velmi pozitivně ovlivnil a dokázal, že se dá komunikovat jiným způsobem. „Samozřejmě že i on se stal terčem nejrůznějších agresivní útoku - i do teď, ale ve svých letech už to bere velmi rozumně a racionálně,“ dodala Nerudová.

Pláč desetiletého syna jako nejsilnější moment kampaně

„Byli jsme trošku kritizováni, že jsme zatáhli děti do kampaně, ale ono to vlastně bylo naopak. My jsme byli postaveni před to, že bychom jim to museli zakázat, protože oni sami se chtěli zapojit a to nám připadalo, že vlastně jsou součástí našeho života. Proto přišlo logické, aby nějakou roli v tom získali zvlášť, když se o ní hlásili,“ navázal Robert Neruda.

„Kluci svým způsobem během toho roku dost dospěli,“ připustil Neruda. „V některých fázích se mi zdálo, že náš Filip s těmi emocemi, způsobenými na síti, pracoval lépe, než třeba já,“ přiznal Neruda.

„Já jsem si uvědomila, jak nesmírně čistá je duše desetiletého kluka, s jakými iluzemi ty děti žijí, my už na to zapomínáme,“ uvedla v Epicentru Nerudová a její manžel zmínil jako jeden z nejsilnějších momentů celé kampaně to, když jejich mladší syn začal plakat v momentě, kdy bylo jasné, že se Nerudová do finále prezidentské volby neprobojuje a skončí třetí za dvojicí Petr Pavel a Andrej Babiš.

„To myslím, že nezapomenu do konce života. On říkal, že brečí, protože tomu nerozumí. On říkal: mamka celou dobu mluvila pravdu a přesto prohrála,“ vzpomínal Neruda.

Neruda přiznal, co v kampani podcenili

Jak podle Roberta Nerudy vypadala kampaň samotná? „Z mého pohledu alespoň tak do konce října to byla taková spíš pohoda, což jsem také několikrát řekl svým kamarádům. Od té doby se to všechno změnilo, takže jsem to zakřikl a ta kampaň potom nabrala obrátek. S tím, jak rostly preference Dany, tak se zvýšila míra útoků na sítích a celkově zájem o Danu a rodinu. Tomu potom odpovídala i potřeba našeho zapojení,“ uvedl manžel Nerudové Robert.

„Mně trošku překvapilo a možná jsem to podcenil, do jaké míry bude veřejnost a i média předběžné podezřívat Danu a mně z toho, že v důsledku toho, že jsem advokát a přestože jsme přijali nějaká opatření, která jsme komunikovali, přesto se předjímal automaticky střet zájmů a že ten střet zájmů bude zneužit. Toto jsme asi z mé strany na začátku trošku podcenili, protože jsem předpokládal, že když se to vysvětlí, tak to vysvětlení povede k tomu, že to veřejnost pochopí, což se nestalo,“ dodal Neruda. 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

fido2 ( 3. února 2023 08:52 )

Proč dva? Už jich tam sedí takových víc.

fido2 ( 3. února 2023 08:49 )

A už má i zajištěné vojáky.

fido2 ( 3. února 2023 08:49 )

monstr ( 2. února 2023 20:13 )

Něco říkal dvojí agent Pávek že ji vezme na hrad jako poradkyni přes ekonomiku, tak se tam sejdou dva chytří!

Papanikula ( 2. února 2023 19:48 )

Válkou veřejné strašil Fiala , tím, ze veřejné konstatoval ze jsme ve válce

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa