Čtvrtek 9. května 2024
Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena
Polojasno 18°C

Exvelvyslanec Kolář: „Putin má mindráky.“ Které ze sankcí mu šlápnou na kuří oko?

Video se připravuje ...
Autor: Markéta Volfová - 
23. února 2022
05:00

Evropská unie a Británie včera představily sankce, které chtějí uvalit na Rusko. Odstřihnutí ruských představitelů, kteří se podíleli na uznání nezávislosti regionů na východě Ukrajiny, ale i zmražení aktiv ruských bank jsou podle slov bývalého velvyslance v Rusku a ve Spojených státech Petra Koláře správnou volbou. Vladimira Putina považuje diplomat za člověka, který trpí mindrákem od doby, kdy se rozpadl Sovětský svaz.

 „Je to cvičený agent KGB, který trpí mindrákem velmocensky a velkopansky uvažujícího Rusa, který prohrál studenou válku a byl tím naprosto ponížen,“ říká Kolář. Vzpomněl při tom na své působení v Rusku, kdy se snažil místním vysvětlit, že ve studené válce nejsou poražení, ale vítězové, poražena byla totalita. Ale setkával se hlavně s nepochopením.

Podle Koláře nemá Putin informace, které by odpovídaly realitě. „Stačí si pustit video, kde zesměšňuje šéfa civilní rozvědky. On nechce slyšet ani od svých lidí, že Ukrajina není Gruzie nebo Čečna. Po té době, co je u moci, je ovládán sám sebou, svým nemocným egem,“ pouští se do ruského prezidenta bývalý velvyslanec.

Sankce, které Putinovo okolí zabolí

 „Měli bychom ale ještě přitvrdit,“ hodnotí diplomat směr sankcí, kterými se Západ vydává. „Odpojit Rusko od SWIFTu. Je také zásadní ovlivnit nejužší Putinovo okolí. I u nás máme spoustu ruskojazyčného obyvatelstva a měli bychom se podívat, kdo to je. Nejsou to zdaleka jen ti, kteří utekli před Putinem. Jsou to mnohdy ti, kteří jsou se Západem připraveni válčit, ale mají tady uklizené své rodiny. Měli by pocítit, že tady nejsou vítání. Ani oni, ani jejich peníze,“ vysvětluje. 

 

 

hulmihosoudruhu ( 23. února 2022 11:35 )

Postižená husa se ozvala.
Mlsně obcházíš kolem, ale ani kapka od tvých soudruhů na tebe nezbyla, to je kruté, že?

hulmihosoudruhu ( 23. února 2022 10:35 )

Putinovi patolízalové, do boje!

Huron ( 23. února 2022 10:18 )

Úroveň některých diskutujících jako by vypadla Putinovi z úst,nevím proč už nejsou dávno v Rusku.

marais ( 23. února 2022 09:44 )

Kecy nějakého Koláře, po řízeném rozložení SSSR se odtrhlo tolik republik a Rusko i Putin mlčeli a dnes když se některé chtějí vrátit do RF je to zločin????????????

karel ( 23. února 2022 09:40 )

Tezko rict, jestli je rodina Kolare blba geneticky, nebo se to casem vyvinulo. Od hlubokeho predklonu k Rusku, kdyz se tam nechal kralovsky platit, po jeste servilnejsi predklon k USA. Ten clovek, ani jeho syn, nemaji zadnou lidskou dustojnost

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa