Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Vysílali jsme: Imunolog Hořejší o nových mutacích covidu. Ochrání nás vakcíny?

Video se připravuje ...
Autor: Pavlína Horáková, vol - 
14. července 2021
14:45

Delta, delta plus, lambda, kappa - pod písmenky řecké abecedy se ukrývají nové varianty koronaviru. Bohužel i v Česku už přibývá každý den nových případů obávané indické mutace, reprodukční číslo se poprvé v tomto roce vyhouplo na 1,45 a přitom klesá motivace lidí se očkovat. Co o nových mutacích koronaviru víme? Máme důvod k obavám? Jak nás před těmito mutacemi chrání vakcíny a jaké jsou nejnovější poznatky v oblasti imunity a nemoci covid-19? To byla témata středečního Epicentra s profesorem imunologie na Přírodovědecké fakultě UK a členem Iniciativy Sníh Václavem Hořejším. 

Jirik-ta ( 14. července 2021 17:28 )

cov-19 už skončil. Je potřeba vypustit zase něco jiného soudruzi. A pak strašit a zase strašit a očkovat. Tak takhle umí hospodařit každý i obyčejný plebejec z pomocné školy.

Jirik-ta ( 14. července 2021 17:13 )

Výstižná charakteristika naší socialistické společnosti. Teď ještě uspět ve volbách a jede se dál.

zada ( 14. července 2021 15:53 )

Myslím, že motivace je úplně jiná a úúúúplně někde jinde cituji : "Největší distributor vakcín v ČR a vítěz výběrových řízení státu je Avenier a.s. V dozorčí radě sedí nějaký Rastislav Maďar ??, který byl hodně dlouhou dobu na ministerstvu zdravotnictví a kdoví s kým je propojen....., provize za distribuci je 30% z hodnoty vakcíny.... tomu říkám zlatý důl"..... . Tak mládeži pomozte plnit soukromé účty, prodejte se za nějaké "krámy".. A v čem jedou ti sotatní hlásači vakcinace a kolik to sype do koryta?!? Ted mi něco vykládejte o našich vědcích a politicích, ministrech a jejich starosti o moje zdraví, tomu mám jako věřit?!, A pane Hořejší vy jste v tom vakcinačním běsu "zakomponován" jak? Je to zviditelnění, finance, prestiž, funkce.....?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa