Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

„Nejhorší v dějinách,“ říká expert o Trumpovi a zmínil psychiatra. Prezidentem prý bude Biden

Autor: Pavlína Horáková - 
22. října 2020
06:15

Koronavirová epidemie podle experta z New York University v Praze Tomáše Klvani s největší pravděpodobností zlomila vaz původnímu favoritovi amerických voleb Donaldu Trumpovi, a předpokládaným vítězem by se tak měl stát demokrat Joe Biden. I když Trump sám často samolibě používá spojení „Best in Covid“, tedy nejlepší v covidu, podle Klvani v řešení krize naprosto zklamal a je jedním z nejhorších prezidentů v dějinách. Do voleb však zbývá 12 dní a stát se může ledacos

Velkým favoritem amerických voleb je podle Tomáše Klvani paradoxně  vyzyvatel, Joe Biden, bývalý viceprezident a demokrat. Hlavním důvodem je podle jeho slov pandemie covidu.

Video  Epicentrum Tomáš Klvaňa  - Blesk
Video se připravuje ...

„Donald Trump je jedním z nejhorších prezidentů v dějinách,“  prohlásil expert z New Yorské univerzity  v Praze. „Nerespektuje demokratické instituce, je to populista, který je ale nebezpečný institucím,…podkopává je celkem cíleně ,“ řekl směrem k nejmocnějšímu muži světa.

„Jeho neochota přijmout základní vědecká data ohledně pandemie má přímý dopad na smrt tisíců Američanů,“ uvedl a zdůraznil, že počet mrtvých je v USA  jednoznačně nejvyšší ze všech vyspělých zemí  a to přes 220 tisíc. „To je více než  70 útoků na Světové obchodní středisko,“ porovnal pro názornost toto číslo s další smutnou statistikou amerických dějin.

 Za klíčové považuje i nedisciplinovanost republikánského kandidáta: „Je jasné, že Trump, protože nerespektuje opatření, dokonce podkopává opatření vlastní vlády a vlastních epidemiologů, těm svým příznivcům signalizuje, že ta situace není až tak špatná a bohužel celá řada z nich kvůli tomu úplně zbytečně onemocněla  a někteří z nich i zemřeli.“           

„Donald Trump se každý den dopouští několika výroků, které jsou v rozporu s realitou a které jsou v rozporu s reálnými fakty…myslím si, že je to na vyšetření psychiatra, v jeho případě,“ nebál se Klvaňa ostré kritiky současné hlavy států a zdůraznil, že prezident by měl respektovat názory expertů, protože samozřejmě ovlivňuje mnoho lidí, kteří se v těch tématech dostatečně neorientují a jeho nepodložená  „fakta“ pak mohou mít až fatální dopady.

Volby v rukách žen a seniorů

O výsledku voleb podle Klvaňi rozhodnou poměrně netradičně dvě hlavní skupiny lidí. „Ženy, většinou vysokoškolsky vzdělané profesionálky, které žijí na předměstí velkých měst a tradičně volí republikány, ale v roce 2018 v těch kongresových volbách přeběhly k demokratům, protože už Trumpa nemohou  vystát a zřejmě budou letos volit Joea Bidena,“  vysvětlil Klvaňa a doplnil i druhou kategorii rozhodujících hlasů: „A potom to jsou překvapivě senioři a to je důležitá kategorie zejména na Floridě, kde jich je hodně. Většinou volí republikány, ale covid je takovým způsobem vystrašil, že v tuto chvíli průzkumy svědčí ve prospěch Bidena.“

Zejména právě starší Američané se bojí do volebních místností přijít, budou tedy volit hlavně poštou a vzhledem k různým metodám sčítání a počítání hlasů, je docela možné, že si na toho opravdového vítěze voleb budeme muset počkat několik dnů  a možná i týdnů.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

yokky ( 22. října 2020 15:57 )

yokky ( 22. října 2020 15:56 )

jajas ( 22. října 2020 12:08 )

Asi bych těm šíleným amíkům toho Kačera Donalda přál ještě na další období, ale zajímavé by bylo, kdyby se stal prezidentem někdo jiný než K.Donald. Hlavně by mne zajímaly reakce toho opáleného kašpara Donalda, když už teď všude pořvává jako raněné zvíře!

diskutujici ( 22. října 2020 11:07 )

Jojo, to už tu jednou bylo.
Jak to nakonec dopadlo s tou sázkovou kanceláři, které rozdávala výhru na tu starou babu?
Asi si půjdu vsadit.

Tara-Tara ( 22. října 2020 10:24 )

když Biden, tak se z toho emerika už nikdy nevyhrabe...potěš koště

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa