Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Dělal jsem načerno, chybí mi »odpracované« roky! Syn mi bere peníze z důchodu! Nejzajímavější odpovědi odborníků na telefonu Blesku

  • Autor: Radka Růžičková - 
    23. 10. 2019
    05:00

    Může mi exekutor zabavit léky i chodítko? Kolik musím měsíčně spořit na penzi, abych dostal maximum od státu? Nedočkavé zvonění telefonů už několik hodin dopředu signalizovalo, že začíná další den s odborníky na telefonu Blesku. Největší zájem přitom byl o problematiku starobních důchodů. Přečtěte si odpovědi na skutečné problémy, které trápí Čechy.

    Odborníci právě odpovídají na telefonu Blesku. Zavolejte si o radu. Odborníci právě odpovídají na telefonu Blesku. Zavolejte si o radu. | Tonda Tran

  • 1.Starobní důchod

    Odpovídala Bc. Helena Housková

    Četla jsem rady, že by se lidé měli průběžně zajímat o to, zda ČSSZ nechybí nějaké doklady o zaměstnání. Není to zbytečné a nestačí to řešit, až se doba důchodu přiblíží?

    Každý občan má nárok jednou za kalendářní rok požádat Českou správu sociálního zabezpečení o zaslání informativního osobního listu důchodového pojištění. V něm najde informace, které má k dispozici Česká správa sociálního zabezpečení o dobách jeho zaměstnání/pojištění a od roku 1986 o dosahovaných výdělcích. Rozhodně se vyplatí požádat si o jeho zaslání dříve než před blížícím se důchodovým věkem, např. při změně zaměstnání. Získáte tak kontrolu, jestli za vás zaměstnavatel zaslal na Českou správu sociálního zabezpečení všechny evidenční listy důchodového pojištění.

    Dělal jsem načerno pro soukromníka a teď jsem zjistil, že mi chybí pár»odpracovaných« let. Je možné si je nějak doplatit?

    Potřebné roky, které do důchodu chybí, je možné 

    Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

    Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Video se připravuje ...
Další videa