Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Snižte konečně ceny plynu v Praze! Zastupitelka vyzvala radní dopisem

Autor: rvs - 
21. května 2016
15:13

Nehorázně vysoké ceny plynu od Pražské plynárenské se v hlavním městě musí snížit! Kromě tlaku od Blesku teď oficiálně k tomuto kroku vyzvala pražské radní i zastupitelka Alexandra Udženija (ODS).

O co jde? Blesk bojuje proti nehorázným maržím dodavatelů plynu v celém Česku a pustil se i do odhalování drzých cenových praktik Pražské plynárenské. Marže v základním ceníku i 165 procent přece není nic jiné než obírání Pražanů.

Podstatou je právě to, že dodavatelé plynu už roky neuvěřitelně zvyšují své marže. Plyn na burze léta padá, poslední dva roky je to dokonce poměrně prudký pád. Jenže co udělali velcí dodavatelé jako Pražská plynárenská, RWE, E.ON, ČEZ, Bohemia Energy a Centropol?

Nic! Cenu ve svých základních cenících drželi stále stejnou nebo tak jako RWE a Pražská plynárenská zlevnili po tlaku od Blesku jen nepatrně!

Udženija slíbila podpořit Blesk v boji za nižší ceny plynu v Česku a samozřejmě i pro Pražany. Teď napsala dopis radnímu Karlu Grabeinu Procházkovi (ANO), který má nově na starosti firmy pod správou pražského magistrátu. Vyzvala ho k urgentnímu řešení situace.

 

Mourek99 ( 21. května 2016 19:27 )

 Uvědomuje si ta Udženija vůbec, že plyn a elektřinu v Praze nedodává všem jen jedna firma, ale desítky různých dodavatelů? Někdo má Pražskou plynárenskou, někdo ČEZ, někdo E-ON....To bude jako psát dopis všem vlastníkům různých dodavatelů, aby pro pražáky snižovali cenu energií. Nebo jak si to vlastně představuje ? Jen předvolební tlachání a ještě si to ani nepromyslela.

Mada ( 21. května 2016 19:10 )

 Vždyť uz ty ceny v březnu snižovali, ten titulek je tak poněkud mimo mísu. To tam s tou zastupitelkou něco v pracovní době hulíte, nebo co .

Pekarkova ( 21. května 2016 18:40 )

 Myslím, že tahle paní a její strana nemají vůbec kredit na to, někoho k něčemu vyzívat. Měla by být radši úplně ticho.

Utista ( 21. května 2016 18:13 )

Á ODS začala s předvolebními sliby.

Juhas ( 21. května 2016 18:09 )

 .......o co tu jde, dodavatele si přeci kdykoli každý může sám vybrat jakého chce, tak co se to tu řeší?? To paní zastupitelská neví? Jojo, volby na krku, co? Nebo je to spíše součást kampaně Blesk energie, ktera ma stejného majitele jako noviny Blesk? . Ceny na jaře snižovaly všechny firmy, co jsou tam uvedeny. Ono si mimochodem moc nevyberete, ja dodavatele změnil a je to prašť jako uhoď.

Zobrazit celou diskusi