Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Týrané slepice trpěly hlady a žízní, mnoho jich uhynulo. Pár zachráněných se zotavuje v útulku

Video se připravuje ...
Autor: Jana Ulrichová, Kateřina Bokrová Lang - 
25. dubna 2023
06:20

Sedm zubožených slepic a kohouta odebrali na popud veterinárních inspektorů úředníci na Litoměřicku. Majitelka se o ně nestarala, zvířata byla vyhublá a zanedbaná. V útulku Psí domov v Řepnici na Litoměřicku, kde našla dočasný azyl, se už zotavila, vejce ale stále ještě nesnáší.

Majitelé útulku problematickou chovatelku, která má zřejmě psychické problémy, znají už z minulosti.

„Odebírali jsme tam už dříve kočky. Paní je neustále chytala, zavírala do ovocných přenosek, zatížila kamenem, a nechala je tam, dokud neuhynuly. Pak je vyhodila a pořídila si další,“ popsala majitelka útulku Miluše Maskulanisová.

Slepice si život v útulku užívají, známky týrání už na nich nejsou patrné Slepice si život v útulku užívají, známky týrání už na nich nejsou patrné | Jana Ulrichová

Uhynuly hlady

Podobný osud nachystala žena i slepicím. „Původně jich měla dvacet tři. Když jsme je ale přijeli s úředníky a policií odebrat, zbylo jich jen sedm a kohout. Ostatní zřejmě uhynuly hlady a žízní, protože paní nebyla schopná je krmit,“ řekla Maskulanisová s tím, že při odběru byly slepice tak hubené, že se jich všech sedm vešlo do jedné kočičí přepravky.

Sedm vyhublých slepic se při odběru vešlo do jedné kočičí přepravky Sedm vyhublých slepic se při odběru vešlo do jedné kočičí přepravky | Psí domov Řepnice

Stále nenesou

Dnes už na slípkách, které v útulku našly dočasné přístřeší v jednom ze psích kotců, není týrání znát. Jsou vykrmené, opeřené, mají už zase ocasy a hřebínky.

„Jen vajíčka stále ještě nenesou, i když jim podstrojujeme,“ řekla majitelka útulku. Nad tím, jakou proměnou prošly, se podivili i zástupci úřadu, kteří jejich odběr nařídili. Nepoznal je ani vedoucí odboru životního prostředí, který byl u jejich odběru. „Pořád se mě ptal, jestli jsou to opravdu ony,“ řekla.

Zachránili i kočky

Kromě slepic a kohouta odebrali úředníci ženě i dvě kočky, které by jinak čekala zřejmě také smrt. Až budou úředně uvolněny k adopci, budou hledat nové domovy. Slepičky ale v útulku s největší pravděpodobností zůstanou. „Zvykli jsme si na ně. Uděláme jim kurník a požádáme si o ně, až to bude možné,“ řekla Maskulanisová.

Odebrán byl i tento kocourek Odebrán byl i tento kocourek | Jana Ulrichová

První případ

Majitelé Psího domova přiznali, že podobný případ za 30 let existence útulku nepamatují. „Tohle jsme ještě nezažili. Je to dáno tím, že lidé jsou nevšímaví. Dneska je móda ochraňovat kočky a psy, hospodářských zvířat si ale veřejnost moc nevšímá,“ uvedla.

sorgedoktor ( 28. dubna 2023 19:57 )

Poslouchjte, tohle spise svedci nejakem IQ osmedesat a mene.K sadismu chybi sexualni podtext.Ja si myslim ze ta chovatelkqa si nebude vedoma toho, co dela

Ramita ( 25. dubna 2023 23:35 )

Přesně tak, pro všechny tyhle bestie a lidský odpad kulka do hlavy. Nic jiného si nezaslouží. Kde se v lidech bere tolik krutosti, chamtivosti a nadřazenosti! Zvířata by nám takto neubližovala!

la_ragazza ( 25. dubna 2023 09:16 )

Evidentně sadistka, kterou baví trápit zvířata. Kulka do hlavy by to rychle vyřešila.

baronessa ( 25. dubna 2023 06:49 )

No a co ta paní, může stále svobodně v "chovu" pokračovat?

Zobrazit celou diskusi