Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Chtějí budovat hezký svět pro mazlíčky. Podporují proto útulky a fandí adopcím

Video se připravuje ...
Autor: uá, kl - 
13. října 2022
12:00

Svět, který chceme mít v budoucnu, začíná tím, co děláme dnes. Takové je krédo známé společnosti vyrábějící krmiva pro domácí mazlíčky. Aby jej naplnila, podporuje útulky v Česku. Chce tím zlepšit život tamních svěřenců a zároveň podpořit jejich adopce.

V rámci Mezinárodního dne zvířat zamířili proto zástupci firmy do Útulku pro opuštěná zvířata v Praze-Troji. Strávili v něm svůj dobrovolnický den. Ošetřovali želvy, čistili výběhy slepic, a přivezli i krmivo a pamlsky pro psy a kočky.

Pracovníci společnosti Mars ošetřovali v útulku želvy Pracovníci společnosti Mars ošetřovali v útulku želvy | Jana Ulrichová

Přes 20 podpořených útulků

Společnost už 14 let spolupracuje s Nadací na ochranu zvířat. Jen v loňském roce tak společně podpořily přes dvě desítky útulků. „Buď jsme darovali krmivo pro zvířata, nebo tak jako dnes vypomohli naši zaměstnanci, kterým říkáme spolupracovníci, fyzicky,“ řekla Daniela Hlaváčková, marketingová ředitelka společnosti pro střední Evropu.

Zástupci společnosti Mars přivezli do útulku i krmivo a pamlsky Zástupci společnosti Mars přivezli do útulku i krmivo a pamlsky | Jana Ulrichová

Krmivo na rok zdarma

Firma motivuje své zaměstnance také k adopcím. „Máme benefit pro ty, kdo si adoptují domácího mazlíčka. Takový spolupracovník od nás dostane zdarma krmivo na celý rok. Umožňujeme také brát si své mazlíčky do kanceláře. Máme je vybavené tak, aby tam byli všichni spokojeni,“ řekla Daniela Hlaváčková.

Pohodový domov všem

Snahu budovat hezký svět pro mazlíčky označila Daniela Hlaváčková za dlouhodobou strategii společnosti. „Naším cílem je, aby všichni mazlíčci měli pohodový a klidný domov,“ řekla. Napomoci k tomu chtějí i znovuobnovenou kampaní Pomozte naplnit misky. Loni díky tomu mohla společnost darovat do útulků 38 tun krmiva.

Akci přišel podpořit i herec a moderátor Milan Peroutka se svým psem Hugem, kterého si adoptoval právě z trojského útulku Akci přišel podpořit i herec a moderátor Milan Peroutka se svým psem Hugem, kterého si adoptoval právě z trojského útulku | Jana Ulrichová

Hugo zpět v útulku

Dobrovolnický den firmy přišel do trojského útulku podpořit i herec a moderátor Milan Peroutka. Přivedl s sebou i svého peruánského naháče Huga, kterého si právě z Troje adoptoval. „Líbí se mi projekt firmy, který upozorňuje na to, že pejska nemusíme vždy kupovat, že jsou tady útulky, kde je hodně zájemců o nový domov,“ řekl s tím, že tento projekt má podle něj smysl a proto jej chce podpořit a zviditelnit.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi