Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Německý ovčák Orin trpí bez jídla a vody: Jeho příběh lidi dojal, pomoct mu chce i hejtman Kuba

Autor: jel - 
19. dubna 2021
21:48

Na hrozný případ týrání zvířat upozornil na sociální síti předseda jihočeské ODS a hejtman JIhočeského kraje Martin Kuba. Pejsek Orin je podle politika dlouhodobě zavřený v kotci bez jídla a vody. Jeho majitel žije mimo Českou republiku a nebohé zvířátko zachraňují pouze lidé z okolí, kteří ho chodí krmit. Přestože veterinární zpráva v tomto případu už jedná, vše trvá příliš dlouho. Kuba proto nabízí, že Orina od majitele odkoupí.

Orin má žít dlouhou dobu sám v kotci bez jídla a vody, nikdo se o něm nestará a nemá lidský kontakt. Na hrozný případ upozornil jihočeský hejtman Martin Kuba na sociální síti. „Na to, jak tady chudák přežívá, mě upozornili lidé okolí Rapšachu, kteří se ho snaží zachránit,“ napsal politik na své facebookové stránce s tím, že majitel pejska údajně žije v Rakousku. „A kdyby Orina tajně nechodilo krmit a dávat mu vodu pár lidí, tak by tady už dávno pošel hlady,“ dodal.

Veterinární zpráva v Třeboni se sice prý případem zabývá, ale k odebrání zatím nedošlo. Kuba se proto rozhodl jednat sám, aby už mazlíček nemusel trpět v hrozných podmínkách. 

„Jako pejskaře mě tohle strašně štve. Nechápu, jak tohle někdo může dělat. Neumím si vůbec představit, že by můj Argo musel takhle přežívat,“ popsal své pocity politik a sdělil, že se prostřednictvím starosty Třeboně snažil zkontaktovat majitele, kterému nabídl, že Orina odkoupí. „Ať si řekne kolik za něj chce, ale ať se to vyřeší rychle!"

Video  Zvířatům vysvobozeným z pekla se daří dobře, všichni našli dočasné domovy  - Kateřina Lang
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

dvorece ( 2. května 2021 08:17 )

Spíše to všechno vidím na velice špatné zákony. Živá bytost, pokud musí žít v takových podmínkách, tak má mít v zákonu oporu o okamžitém odebrání bez souhlasu majitele, aby se zachoval život. Pokud tomu tak není, k čemu jsou nám politici, co nekonají ?

Ramita ( 21. dubna 2021 22:40 )

Je dobře, že se našel člověk, který jedná a chce zachránit pejska. Je vidět, že má rád zvířata.
Jak je možné, že někdo odjede od svého psa aniž by se o něho postaral! Doufám, že to ten zmr.. jednou zažije na vlastní kůži.

Zobrazit celou diskusi