Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Mladík na videu brutálně týral psa: Zvíře je na tom hodně špatně, popsal Pospíšil

Autor: VaB, David Zima - 
21. prosince 2020
16:04

Je to video, ze kterého mrazí. Mladík na předzahrádce bytu v pražských Kbelích vzal svého psa za nohy a švihl s ním o zem. Pak do něj kopl, měl ho udeřit i loktem. Brutální týraní natočila jedna ze sousedek. Případem se zabývá jak policie tak i europoslanec Jiří Pospíšil. Ten pro Blesk řekl, jak na tom pejsek je.

Nad nepochopitelným jednáním mladíka z pražských Kbel kroutí hlavou mnoho naštvaných lidí. Vzal totiž svého psa, štěně, za nohy a vší silou s ním švihl o zem. Poté do něj ještě kopl. Co útoku předcházelo je zatím značně nejasné. Známí mladíka se ale domnívají, že by za tím mohl stát alkohol. „On když pije, což na té předzahrádce dělá často, tak toho psa pak mlátí,“ řekl Blesku muž z mladíkova okolí.

Celou situací se zabývá i policie. „V neděli krátce po půlnoci vyjížděli policisté do pražských Kbel k oznámení, kde mělo dojít k týrání psa. Policisté po příjezdu na místo podle výpovědi svědků zjistili, že zde došlo k útoku na psa. Konkrétně měl podezřelý do psa několikrát kopnout a následně s ním surově praštit,“ popsala policejní mluvčí Violeta Siřišťová. Pes byl následně majiteli odebrán.

Jako kdyby přišel z války

O případu se pro Blesk vyjádřil také europoslanec Jiří Pospíšil (TOP 09), který má informace o stavu nešťastného pejska a hodlá podat trestní oznámení na toho, kdo mu je způsobil. „Na toto jednání mne upozornila kolegyně, která se problematice týrání zvířat dlouhodobě věnuje, zatímco já jí poskytují právní servis. Jakmile jsem video viděl, obrátil jsem se na PČR," uvedl Pospíšil.

Video  Mladík u sebe doma týral svého psa, švihl s ním o zem a pak do něj kopl.  - Facebook.
Video se připravuje ...

„Hovořil jsem s PČR a s veterinou a jsem rád, že pejska majiteli odebrali. Byl to podle mne jediný správný postup. Pejsek totiž utrpěl hematomy a nějaké zlomeniny. Z toho důvodu hodlám zítra podat trestní oznámení, protože takového chování k domácímu zvířeti naplňuje aspekty trestného činu. A doufám přitom, že trest nebude jen symbolický, aby si náhodou dotyčný za měsíc nedošel koupit psa nového, a totožná situace se neopakovala s některým jiným pejskem. Nerad bych, aby další dopadl stejně," sdělil rovněž Blesku europoslanec.

O tom, kde se zvíře momentálně nachází, nechtěl Pospíšil mluvit. „Jde o 4měsičního křížence pitbulla a bandoga. Jsou snahy majitelů k přístupu ke zvířeti, a to už od včera. Tomu bychom rádi zabránili," informoval. 

Pes utrpěl četná zranění. „Bohužel má hematomy okolo očí a uší, má také naprasklou čéšku a zlomené žebro, utrpěl i poškození kyčelního kloubu. Ke všemu ještě jeví známky špatné výživy," popsal stav nešťastného zvířete Pospíšil.

odpor ( 24. prosince 2020 09:02 )

Řekněte mi někdo kdo vychoval takového ***------
ta je ho rodina musí bít asi hodně pošahaná
zavřel bych ho až by s černal zmetek nevychovanej

abelfarao ( 23. prosince 2020 10:49 )

Ty máš čáru tak akorát na svých podělaných trenclích.

abelfarao ( 23. prosince 2020 10:48 )

Nechlastej..., Ty nulo...

subrosa1976 ( 22. prosince 2020 20:23 )

Savko a ty bys potřeboval i do koulí!!!

abelfarao ( 22. prosince 2020 14:00 )

Savko, ty asi hodně nasáváš. Nejen, že neznáš plemena psů..., Ty o plemenech víš úplně kulové, ale budeš tady šířit nějaká přiblblá moudra. Průkaz původu máš, ale kdybys nebyl člověk, myslela bych si, že tě našli někde v popelnici (kříženec poloopice a prasete).

Zobrazit celou diskusi