Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Přítelkyně Davida natočeného při týrání pejska promluvila: Zfackoval i mě, když pije, je agresivní

Autor: VaB - 
21. prosince 2020
18:53

Kdo je mladík, který na videu brutálním způsobem týrá teprve tříměsíční štěně? Teprve dvaadvacetiletý David Vebr, co má bohatou kriminální minulost. Nenapadl ale jen psa, údajně mlátil i svou přítelkyni! Ta o tyranovi pro Blesk promluvila. A nejen o tom.

Sociálními sítěmi se šíří video, na kterém mladík vezme teprve tříměsíční štěně za zadní packy a švihne s ním o zem. Poté se k němu přiblíží a kopne do něj. Video vzbuzuje extrémní vlnu nevole, lidé jsou rozhořčeni, jak si někdo něco podobného vůbec mohl dovolit! 

Hlavním aktérem videa je podle informacví Blesku David Vebr (22). Psa na videu si pořídil se svou přítelkyní D. (Blesk její jméno zná). Společně bydleli v bytě v pražských Kbelích. A právě jeho přítelkyně, teď už bývalá, pro Blesk promluvila.

Je to tyran!

Psa v její přítomnosti prý netýral, asi si to nedovolil. „Vím ale, že měl problémy s alkoholem. Na tom videu je na milion procent on,“ řekla Blesku. Pes se podle ní teď nachází v útulku městské policie v pražské Troji. „Převezli ho tam z veteriny, tam zjistili, že má i nějaké starší zranění,“ dodala.

Pes navíc podle mladé ženy nebyl jediný, kdo okusil Davidovo neomluvitelné jednání. „Zfackoval mě, je to pravda. Na policii jsem to ale nehlásila. Byl u toho opilý. Když byl střízlivý, tak se choval normálně. Když se opil, tak byl agresivní, navíc pil často. Přede mnou, ale nepil, když jsem ale nebyla doma, tak jo,“ dodává mladá žena s tím, že by ji nikdy nenapadlo, že se takhle zachová i k pejskovi. Na Davida jeho bývalá přítelkyně podala i trestní oznámení. 

Je prý v podmínce

Jak uvedla, po odhalení se David začal schovávat. S D. chtěl ale hrozně nutně mluvit. V esemesce měl napsat, že je všechno v háji a že půjde sedět. „Mluv, teď mi jde fakt o všechno,“ stálo v jedné z SMS, kterou redaktorovi Blesku žena ukázala.

D. také uvedla, že David už má leccos nepěkného za sebou.  „Je v podmínce za několik napadení. Sám to ale neudělal, vždycky ve skupinkách,“ popisovala slečna. Mladá žena se nakonec s Davidem sešla na jedné z benzinek. „Ptala jsem se ho, proč to udělal, ať mi to vysvětlí. Na všechno odpověděl ,nevím'. Pak tam přijel můj nevlastní táta s novým přítelem. Jakmile je viděl, začal utíkat. Pak ho chytla policie,“ dodala žena s tím, že na výslechu s ním byla dlouhých šest hodin!

Psa by chtěla zpět, ale…

Jako majitelka štěněte, by se o něj ráda postarala doma. Nechce, aby bylo v útulku. „Nějací sousedé ale řekli, že jsem u toho byla. To ale není vůbec pravda. Jenže ta veterinární správa mi ho kvůli tomu nechce vydat. Jenže já jsem v tom bytě dva dny nebyla, celé dva dny jsem byla v práci. Byla jsem s ním domluvená, že ho pohlídá, jenže to dopadlo takhle,“ brání se. 

Video  Mladík u sebe doma týral svého psa, švihl s ním o zem a pak do něj kopl.  - Facebook.
Video se připravuje ...

Problémem prý je, že s nimi nechce nikdo komunikovat. „Celý den se snažíme toho psa dostat,“ říká D. „Od rána obvoláváme veterinární správu, tam na nás byli akorát nepříjemní, více méně nás poslali do háje. Na policii nám to zas nikdo nezvedá. Určitě mu ale bude líp doma než v útulku,“ doplnil její nový přítel. 

O zdravotním stavu štěněte navíc nevědí nic konkrétního. „Prakticky jen to, co jsme se doslechli. Prý má i pohmožděné oči a uši. S námi se ale nikdo vůbec nebaví. My jsme majitelé a nikdo nám nic neřekl,“ dodává. Na fotografiích pes vypadá podvyživeně, na to má ale D. odpověď: „Dean je hyperaktivní, navíc nechtěl moc jíst, jinak je ale v pořádku.  Že nemůže přibrat jsme s našim veterinářem řešili před dvěma týdny."

„Když jsem to video viděla, tak jsem celý den probrečela. Nevěděla jsem, co dělat, vlastně to ani nevím doteď. Nevím, jak mám toho psa dostat k sobě. Myslím si, že mu určitě bude líp doma s člověkem, se kterým vyrůstá,“ doplnila.

Dívka si do bytu, kde s Davidem bydlela, v pondělí došla pro své poslední věci. „Byla jsem i za sousedkou, co první zveřejnila to video. Když přijela policie, tak na ně řval, co dokázali a tak. Navíc nechápu, proč mu toho psa hned nevzali, když tam přijeli,“ zlobí se.

Hematomy a zlomeniny, trvalé následky

O stavu štěněte pro Blesk promluvil i europoslanec Jiří Pospíšil (TOP 09), který se v případu nešťastného pejska rovněž angažuje. „Je možné, že pes bude mít trvalé následky. Ať už se jedná o prasklou čéšku, nebo o hematomy kolem uší, díky kterým mohl utrpět i poškození mozku," popsal Pospíšil. 

„Hovořil jsem s PČR a s veterinou a jsem rád, že pejska majiteli odebrali. Byl to podle mne jediný správný postup. Pejsek totiž utrpěl hematomy a nějaké zlomeniny. Z toho důvodu hodlám zítra podat trestní oznámení, protože takového chování k domácímu zvířeti naplňuje aspekty trestného činu. A doufám přitom, že trest nebude jen symbolický, aby si náhodou dotyčný za měsíc nedošel koupit psa nového, a totožná situace se neopakovala,“ uvedl pro Blesk. 

Pendrek ( 28. prosince 2020 13:19 )

Takový chcípák a připosraný krypl!!!! Zmlátit ho až si pochčije nohavice, takový mamlasek! Tu soudy nepomůžou, je to třeba vzít do vlastních rukou a zmlátit ho, až zčerná, tu agresi bych z něj vykopal, aby okusil vlastní medicíny....tady totiž nic jiného nepomůže

adeso ( 25. prosince 2020 11:22 )

tak on tloukl i jí a ono jí to nevadilo??? a to si dovolila mu nechat na starost psí mimino??? Takovýhle blbci bz měli mít zákay chovu a rozmnožování Doufám že jí toho psa nevrátí, stejně bz našli v nějakým odpadu, tohle jsem lidi bez empatií.

Ramita ( 22. prosince 2020 19:57 )

Tak pro takovýhle lidi trpí zvířata zavřená a mučená v laboratořích! Přestaňte dělat pokusy na zvířatech a začněte je dělat na těchto lidských hyenách, po světě jich chodí dost. Tyhle lidi si nezaslouží vakcínu ty by měli sténat bolestí, aby věděli jaké to je když něco bolí.
Měla by zde vzniknout veterinární policie, která v zahraničí už existuje.
Měli by mít stejné kompetence jako česká policie a stíhat každého kdo vědomě ubližuje zvířatům!!!
Nenajde, se nějaký miliardář co by pustil nějaký ten milión pro záchranu zvířecích životů neboť každý život má smysl.

abelfarao ( 22. prosince 2020 11:05 )

To je zase něco. Podvyživený a bitý. Hyperaktivita tady fakt nehraje roli. Doufám, že jí ho nesvěří do péče. Neschopná stejně, jako ten jení blbec. Doufám, že se z toho štěně psychicky vylíže (u někoho zodpovědného). Bude z něj krásný pes a bude dobrý.

XLADI ( 22. prosince 2020 11:05 )

Pes evidentně týraný a to jsou mu 3-4 měsíce. Jo ale chce ho zpátky že mu bude líp u ní než v útulku. Tomu nevěřím. Lidi v útulku mají zvířata opravdu rádi a starají se na 100% i o beznadějné případy. Tahle pipka měla na starost jedno štěně a dopadlo to takhle. Ten pes je možná podvyživený i kvůli tomu že měl strach cokoli dělat.
Vždycky když něco takového vypluje na povrch tak na 90% je to nějakej zamindrákovanej kripl co se umí akorát vztekat ale na víc než štěně si netroufne.
Jinak nechápu proč toho psa nechávala u bejvalýho když měla být 2 dny v práci, věděla že je násilník a pro hadry si přijel nevlastní fotr s novým nabíječem. Mohla ho nechat snad i nich ne?

Zobrazit celou diskusi