Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Happy trpěl zavřený ve sklepě, teď se bojí být sám. Najde nový domov?

Autor: Jana Ulrichová - 
2. února 2019
16:50

Obrovskou smůlu má bílý německý boxer Happy, o kterého se stará spolek Francouzské potěšení. Ujal se ho v době, kdy měl Happy za sebou velmi traumatický zážitek. Žil u nepřizpůsobivých, kteří ho nechali několik týdnů zavřeného ve tmě ve sklepě. Podařilo se ho zachránit a najít mu nový domov, Happy si ale nese následky. Zřejmě kvůli dlouhodobé tmě a samotě trpí separační úzkostí.

Když se Happy do péče spolku dostal, byl vyhublý a nebyl na tom dobře ani zdravotně. „Museli jsme řešit podvýživu, špatnou funkci jater i problémy se srstí. Dnes už je zcela v pořádku, stále u něj ale převládá strach ze samoty,“ řekla jedna ze zakladatelek spolku Michaela Sadílková.

Happy nemůže zůstat sám Happy nemůže zůstat sám | Francouzské potěšení z.s.

Zničil i klec

Jedna adopce už Happymu nevyšla. Nový majitel, který se ho ujal s veškerou láskou a péčí, bohužel zjistil, že jej nemůže nechat o samotě ani na chvíli. Vyzkoušel všechny možnosti - Bachovy kapky, zklidňující preparáty a nakonec i klec, kterou Happy totálně zdemoloval. Happy jeho odchod do práce nezvládá, bojí se a řeší to tím, že likviduje, co může. „Podle odborníků, s nimiž jsme se radili, trpí Happy separační úzkostí. Potřebuje být s člověkem, bojí se jeho odchodu, panikaří,“ řekla Michaela Sadílková.

Nesmí být sám

Spolek proto teď Happymu hledá nový domov, takový, kde by nebyl nikdy sám. „Happy je zvyklý žít v bytě, je ale aktivní, miluje procházky, poslouchá a je to velký mazel. Ideální by pro něj byl dům se zahradou, kde s ním ale bude stále někdo doma. Je to takový malý buldozer, hodí se proto do rodiny se staršími dětmi, malým by mohl nechtěně svou aktivitou ublížit,“ řekla.

Takhle Happy vypadal, když jej spolek dostal do péče, byl vyhublý a nemocný Takhle Happy vypadal, když jej spolek dostal do péče, byl vyhublý a nemocný | Francouzské potěšení z.s.

Kdo mu dá domov?

Zájemci, kteří by mohli takový domov Happymu poskytnout, mohou volat ve večerních hodinách na číslo 602 741 775, nebo 773 745 585, případně 777 608 274. Lze poslat i sms, členky spolku se ozvou zpět. Přes den jsou v práci a nemohou telefony vyřizovat.

 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Julinka De Rejnok ( 5. února 2019 14:20 )

Není škaredej podívej se na sebe šeš škaredej jak tvá *** ,

laskava ( 3. února 2019 17:22 )

Ale ne, vůbec není škaredý, má ale strašně smutné oči. Proč mají lidi psy, když se o ně nechtějí starat?

diskutujici ( 3. února 2019 12:07 )

Fuj, to je ale skaredy pes. Jak to muze mit nekdo doma

Zobrazit celou diskusi