Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Kšeftař prodával psy, kteří do týdne uhynuli. Policie ho „skřípla“ a teď hledá svědky

Autor: Jana Ulrichová - 
10. prosince 2018
14:43

Nemocné, neočkované pejsky, z nichž někteří později uhynuli, nabízel zájemcům kšeftař (47) z Ostravska. Policisté mu zvířata zabavili a nyní hledají další podvedené, kterým pejsky prodal.

Podvodník od letošního ledna nabízel na internetu velmi žádané psy menších plemen, německé trpasličí špice, maltézáky, jorkšírské teriéry nebo francouzské buldočky. V inzerátech přitom uváděl nepravdivé údaje o rase, stáří psa a přeočkování základní vakcinací. Deklaroval také, že zvířata jsou čistokrevná. „Je podezřelý, že při prodeji kupujícím předával očkovací průkaz, opatřený razítkem fiktivního veterináře. I údaje, jež měly být uvedeny v očkovacích průkazech, nebyly reálné,“ uvedla policejní mluvčí Gabriela Pokorná. Dodala, že v některých průkazech pak bylo naopak jméno existujícího veterináře, na kterého se začali nespokojení majitelé psů obracet se svými výtkami.

Policisté udělali v domě překupníka domovní prohlídku, při které odebrali 17 psů. „Žili v nevyhovujících podmínkách. Byli chováni v dvoupokojovém bytě, kde žili i jeho obyvatelé,“ uvedla mluvčí s tím, že zvířata skončila v náhradní péči.

Muž psy nabízel na internetových portálech. Aby zabránil své identifikaci, přihlašoval se z internetových kaváren a knihoven. V inzerátech uváděl různé kontakty, někdy se vydával také za ženu prodejkyni. S kupujícími se pak scházel na ulici, kde jim psy předával. Pak už s nimi nekomunikoval.

Policisté, kteří případ vyšetřují jako poškozování cizích práv a podvod, hledají další poškozené. „Pokud od tohoto muže koupili psa a dosud nekontaktovali policii, ať tak učiní na lince 158. Protiprávní jednání je nutné dokumentovat komplexně,“ uvedla mluvčí.

 

Policisté při domovní prohlídce zabavili 17 pejsků, které držel překupník v naprosto nevyhovujících podmínkách Policisté při domovní prohlídce zabavili 17 pejsků, které držel překupník v naprosto nevyhovujících podmínkách | Policie ČR

Zobrazit celou diskusi