Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 23°C

Hasič zahynul 11. září 2001: Rodina ho našla po 8 letech

Autor: mel, mivrk - 
7. září 2011
16:26

SERIÁL: V 8:45 místního času narazilo v New Yorku do severní věže Světového obchodního centra první letadlo. V té chvíli se spustily sirény hasičů, kteří okamžitě zamířili k manhattanským budovám zasahovat. Jedním z nich byl i Gary Box (35), jehož tělo nebylo od osudného 11. září 2001 nikdy nalezeno.

Gary pracoval jako hasič v newyorském Brooklynu pět let. V osudný den teroristických útoků v USA zasahoval jako mnoho ostatních u Světového obchodního centra. Jeho obě věže se po nárazu dvou letadel a požáru sesypaly jako stavebnice. Při záchranných pracích zahynulo v troskách 343 příslušníků hasičských sborů a záchranářů. Mezi nimi byl i Gary Box. Stejně jako mnoho dalších, ani jeho tělo nikdy nikdo nenašel.

Špatná popiska, ale nevzdali se

Celá rodina se dlouho snažila sehnat jakékoliv informace, avšak bez úspěchu. Naděje jim svitla 8. září 2009, tedy přesně 8 let po útocích. Tehdy se vydala Garyho sestra do centra, vybudovaného na počest obětí teroristických útoků. Zde začala jednomu ze zaměstnanců líčit osud svého bratra. Ten vzápětí vytáhl fotografii hasiče s popiskou Gary Box. On to ale nebyl. Rodina hledání po osudu Garyho nevzdala.

Snímek přiměl Garyho otce Judsona, aby začal důkladně prohledávat fotky v archivech. S manželkou Helen v nich nakonec syna našli. Na snímku, kde běžel brooklynským tunelem zasahovat ke Světovému obchodnímu centru. I když je tato fotka nakonec jediné, co jim po Garym zůstalo, přinesla oběma rodičům velkou radost. „Byl jsem skoro bez sebe. Byl jsem hrozně šťastný, že jsem měl něco, kde jsem mohl viděl svého syna,“ popisoval šťastný nález Judson po osmi letech hledání.

lipno ( 9. září 2011 07:39 )

8. září 2009, tedy přesně 8 let po útocích NENÍ přesně!

e.44 ( 7. září 2011 19:26 )

To nejdřív musí někdo jinej.

zampi ( 7. září 2011 16:29 )

kdy už naše trapný média napíšou pravdu o celym tom zajebanym podvodu????

Zobrazit celou diskusi