Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Farský při „grilování“ hájil obžalovaného hejtmana: Půta převzal díl odpovědnosti

Video se připravuje ...
Autor: zst - 
19. října 2017
18:10

Proč si přivlastňuje zákon o registru smluv? A neměří Starostové dvojím metrem, když mají mezi sebou obžalovaného hejtmana Martina Půtu? I na tyto otázky musel odpovídat lídr Jan Farský. Blesk přinesl jako první superdebatu se všemi lídry nejsilnějších politických stran. Ve volebním souboji s podtitulem Bitva o premiéra usedali hosté potupně do „horkého křesla“. 

„Asi budete souhlasit, že když sestavujete vládu, tak je dobré, když tam máte politika, který nemá kostlivce ve skříni nebo problém se zákony. Vy ale máte mezi sebou trestně stíhaného hejtmana Půtu. Neměříte náhodou dvojím metrem?“ zajímalo lídra ČSSD Lubomíra Zaorálka.

„Pan Půta byl před třemi lety obviněn, jako následek odstoupil z pozice předsedy a angažuje se v regionu,“ reagoval stručně jindy výřečný Jan Farský.

Miroslava Kalouska (TOP 09) zase zajímalo, jestli přijde Farskému odpovědné drobit „demokratickou“ politickou scénu tím, že Starostové kandidují samostatně. TOP 09 se STAN se rozešli na přelomu roku, STAN pak neuspěl v utvoření volební koalice s lidovci. „Byly snahy o co nejširší koalici, co mám informace, já jsem u toho nebyl. Spolupráce s lidovci následně nevyšla, když se zalekli desetiprocentního kvora pro vstup do Sněmovny,“ odpověděl na tento dotaz lídr STAN.

Video  Superdebata Blesku: 7 hlavních lídrů se grilovalo navzájem.  - Blesk Zprávy
Video se připravuje ...

Jan Farský ve 140 znacích

Petr Fiala (ODS): Zůstanu u filmu. Starostové kandidovali s TOP 09, pak se pokusili o spolupráci s KDU-ČSL, takže nejpřípadnější název filmu – Samotáři.

Vojtěch Filip (KSČM): Jan Farský vypadá jak tichá voda, ale používá zastřené argumentace a jeho návrhy jsou likvidací veřejného sektoru.

Andrej Babiš (ANO): Napřed jsme udělali kšeft s Kalouskem, pak nás vyhodili lidovci. Co s námi bude teďka, když jsme znechutili i miliardáře Dědka?

Lubomír Zaorálek (ČSSD): Je to programově nezřetelné. Přimlouval bych se za jasnější program a silnější vedení, takže…

Miroslav Kalousek (TOP 09): Jan Farský je chytrý a pracovitý poslanec za TOP 09. V diskusích říká v podstatě totéž, co my, neví však, jak s jeho volebním výsledkem naloží hnutí STAN.

Pavel Bělobrádek (KDU-ČSL): Je jistě zdatný politik, zkušený. Mrzí mě, že nakonec Starostové nevyužili naši nabídku jít na naše kandidátky.

Reakce Jana Farského (STAN): Děkuji za ta hodnocení.

VŠE O PARLAMENTNÍCH VOLBÁCH 2017 ČTĚTE ZDE

KOMPLETNÍ KANDIDÁTKY PRO VOLBY 2017 NAJDETE ZDE

Vše o parlamentních volbách 2017 čtěte zde

Rozbory volební situace a autorské komentáře čtete na Reflex.cz

Doporučujeme
iFender ( 19. října 2017 18:45 )

Farsky(STAN),to co pronesl k Babisovi bylo podle mne opravdova sprostota ,kterou jsem opravdu jeste neslysel.Na tuto otazku si zaslouzil jednu prez tlamu.To byl hnus "fialovej" Co mu je po jeho rodine?Nejvetsi ubozak z ucastniku.

barracuda.sro ( 19. října 2017 18:34 )

Farský pevně věřím,že v sobotu večer bude Váš výsledek max. 3 % hlasů, Jste nevolitelní !!! Ale na druhou stranu nejste sami.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa