Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Paktování s xenofoby a zneužitý Babiš? Lídři v Olomouci probírali své škraloupy

/
  • Lídři Olomoucka o tématech, která by jim mohla uškodit při volbách.
    14. září 2016 ● 05:17

    Politika není jen o růžové budoucnosti, kterou kandidáti slibují voličům, její součástí je často i nepříjemná minulost samotných kandidátů nebo jejich stran. A své „kostlivce ve skříni“ mají i lídři kandidátek Olomouckého kraje. Podívejte se, jak je jednotliví kandidáti na post hejtmana vysvětlili v předvolební debatě Blesku.

     

  • 1.

    Alexander Černý (KSČM)

    Alexander Černý před listopadem 1989 velel bojovým jednotkám Československé lidové armády. V předvolební debatě Blesku zmínil, že pokud by se čas vrátil zpátky, stejnou funkci by klidně vykonával znovu. A co si jako „insider“ myslí o trestním oznámení na někdejší špičky československého komunistického režimu, které právě teď řeší v Německu? „Zpětná odpovědnost je možná, nevylučuju ji,“ řekl nakonec po několika doplňujících otázkách Alexander Černý. Zároveň ale dodal, že v tomto ohledu může být napácháno mnoho křivd.

     

    Cítil Alexander Černý jako křivdu i to, že se ho právě na převzetí zpětné odpovědnosti moderátorka Klára Brunclíková ptala v přímém přenosu? Podívejte se na video:

    Video
    Video se připravuje ...

    Alexander Černý z KSČM o své minulosti v totalitní armádě Blesk TV

     

  • 2.

    Dalibor Horák (ODS)

    Přestože ODS napříč republikou bojuje proti hazardu, přišlo na transparentní účet Občanských demokratů v Olomouci sto tisíc právě od hazardní společnosti. Jak jednička kandidátky Dalibor Horák vysvětlil spojení s firmou Bonver Win? „Jestliže takto vyjádřili zástupci společnosti své politické sympatie, tak na tom nevidím nic špatného,“ uzavřel Horák.

     

    Uvažovala olomoucká ODS někdy o tom, že by sto tisíc na kampaň hazardní společnosti raději vrátila? I na to se podívejte ve videu:

    Video
    Video se připravuje ...

    Horák z olomoucké ODS: Peníze z hazardu na kampaň mu nevadí Blesk TV

     

  • 3.

    Jitka Chalánková (TOP 09)

    Poslankyně Jitka Chalánková s podepsanou peticí u stánku xenofobní iniciativy Islám v ČR nechceme – to je snímek, který koloval po sociálních sítích. Členka TOP 09 se později ohradila, že ji „konvičkovci“ zneužili pro sebeprezentaci. Byl hlavní problém v tom, že předem nezkoumala, jaká organizace za peticí stojí? „To jsem sice věděla, nicméně ta doba byla teprve v počátcích tohoto hnutí a ta fotografie rozhodně neměla sloužit k propagaci toho hnutí,“ řekla Chalánková v pořadu Blesku.

     

    Cítila se Jitka Chalánková od konvičkovců napálená? Podívejte se na video:

    Video
    Video se připravuje ...

    Chalánková o protiuprchlické petici. Nevěděla, co jsou zač, ale nelituje. Blesk TV

     

  • 4.

    Oto Košta (ANO)

    Jeho otec postavil továrnu na autobusy, Oto Košta (ANO) se netají tím, že by chtěl něčeho podobného dosáhnout ve zdravotnictví. Je právě to důvod, proč chce jít do krajské politiky? A nedopadne pak jako David Rath? „Já bych se chtěl vyhnout minulosti Davida Ratha, já když chodím do vinotéky, tak obvykle vím, jakou lahev vína si beru. Já bych chtěl, aby ten případný projekt, který mám v hlavě, nebyl spojovaný s krajem,“ vysvětlil Košta.

     

    Co bude s ordinací doktora Košty v případě, že vyhraje ve volbách? Zavře ji a vystřídá pacienty za politiky? Podívejte se na video:

    Video
    Video se připravuje ...

    Lídr ANO Košta chce stavět nemocnici: Jako Rath nedopadnu! Blesk TV

     

  • 5.

    Jiří Kudláček (Občané pro Olomoucký kraj)

    Jiří Kudláček byl původně člen hnutí ANO. Nakonec se ho ale rozhodl opustit. Šéf hnutí Andrej Babiš o něm později řekl, že hnutí použil „jako výtah k vlastní moci“. Kudláček také zkritizoval zákulisní hry a machinace uvnitř ANO, což se jeho předsedovi také moc nelíbilo, a tak na odcházejícího člena dopadla další vlna kritiky. „Samozřejmě můžeme střílet, jak chceme. Já dovedu taky politicky urážet a nebo nekorektně vést diskusi. Nedělám to, protože jsem si stanovil, že budu dělat politiku znalostní,“ řekl k Babišovým narážkám Kudláček.

     

    Jak to podle Kudláčka chodí uvnitř hnutí ANO? A proč přesně z něj odešel? Podívejte se na video:

    Video
    Video se připravuje ...

    Babiš mu naložil. Jiří Kudláček (Volba OK) v debatě na jeho kritiku reagoval. Blesk TV

  • 6.

    Ivo Slavotínek (Koalice pro Olomoucký kraj)

    Ivo Slavotínek je zastupitelem a místostarostou Velké Bystřice, pracuje i jako krajský zastupitel. Která z jeho funkcí by šla stranou, pokud by uspěl ve volbách? „Zcela jistě bych se vzdal funkce místostarosty města, protože to je práce na celý úvazek,“ připustil Slavotínek.

     

    Za jakých podmínek by se Ivo Slavotínek své současné funkce vzdal? Podívejte se na video:

    Video
    Video se připravuje ...

    Lídr Slavotínek: Jakou fuknci pustí, když se stane hejtmanem? Blesk TV

  • 7.

    Jiří Zemánek (ČSSD)

    Sociální demokracie má na Olomoucku nejeden škraloup. Kvůli podivnému daru rezignovali krátce po sobě dva členové strany, primátor Prostějova a také náměstek hejtmana. Vše „korunoval“ současný hejtman Rozbořil (ČSSD), který je obviněný v takzvané kauze Vidkun, a to z podplácení policistů. „Pan Rozbořil byl obviněný v případu, kde zásadní roli hrají policisté. Dle mého názoru se Jiří Rozbořil hodil v dané chvíli do krámu, tak dostal obvinění také. On je přesvědčený o tom, že je nevinný,“ komentoval celou kauzu Zemánek.

     

    Jiří Zemánek zmínil, že „největší zátěží“ je pro něj chodit do Poslanecké sněmovny, a tak mu strana pomáhá, aby se mohl věnovat kampani. Jak je to ale s jeho poslaneckým platem, když nepracuje naplno jako jeho kolegové? Na to se podívejte:

    Video
    Video se připravuje ...

    Jiří Zemánek z ČSSD o pověsti strany. Ustojí skandály a rezignace? Blesk TV

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
ČLÁNKY ODJINUD

Dnešní horoskopy