Karel Šidlo je plzeňským krajským zastupitelem, také členem klubu železničních modelářů a v železniční dopravě dříve i pracoval. Od roku 2006 je také poslancem. „Pokud získám post hejtmana a takový bude povolební výsledek, tak jsem připraven opustit Poslaneckou sněmovnu,“ slíbil.

Video
Video se připravuje ...

Největší problém je málo lidí na venkově, říká Šidlo (KSČM). Blesk TV

Hlavní problém Plzeňského kraje vidí v tom, jakým způsobem je kraj ustaven z hlediska velikosti a velmi slabého osídlení venkovského prostoru. „Proto úkolem každého vedení kraje bude přiblížit služby a veškeré podmínky města i ve venkovském prostředí,“ uvedl Šidlo. To chce udělat zlepšením dopravy, zdravotní péče a sociálních služeb.

Video
Video se připravuje ...

Máme zkušenosti a program, Šidlo lákal voliče. Blesk TV

Šidlo lákal voliče na slib kontinuálního navázání na to, čeho strana již dosáhla. „Vaše volba ve prospěch KSČM by měla vycházet ze zkušeností z naší činnosti v krajském zastupitelstvu, dostatečně dlouhou dobu v něm působíme a víte, jak naši zastupitelé dokážou plnit volební program, který předkládáme před každými volbami,“ řekl Šidlo.

Šidla se během debaty ptal lídr hnutí ANO Miloslav Zeman. Toho zajímalo, jak je možné, když jsou komunisté v zastupitelstvu a posléze i vedení kraje již 16 let, že se nedokázaly probírané problémy vyřešit už dříve. „Já bych hledal příčiny v tom, jak se často mění politická reprezentace národní v ČR… Tím se mění také zákony a podmínky v jednotlivých oblastech i činnosti kraje,“ uvedl Šidlo. Podle něj jsou tak kraje často „házeny do vody“ a mají najednou kompetence, se kterými neumí pracovat.

Video
Video se připravuje ...

Proč jsou stále stejné problémy? Odpovídal Šidlo (KSČM). Blesk TV

„Proto podmínky v kraji nastavovat jednoznačně s dlouhodobým horizontem je velice složité, a pokud reagujete po jednotlivých krocích, tak jak má zákon platnost, tak v podstatě ten jejich projev nemusí být stoprocentní,“ dodal.

Podívejte se, s jakou kontroverzí se Šidlo během své kariéry setkal:
Video
Video se připravuje ...

Poslanec Šidlo (KSČM) chce být hejtmanem. Stále ale tají příjemce štědrých plateb. Blesk TV


Fotogalerie
6 fotografií