Kvalitu jídla i způsob servírování hodnotili výživová poradkyně Lenka Kaprhálová a šéfkuchař z pražského hotelu Plaza Alta Hynek Šír. A absolutní jedničku od nich dostal raut ve štábu ANO. „Žádná zbytečná energie v podobě mouky, žádný lepek, samé kvalitní suroviny,“ zhodnotila Kaprhálová. Šéfkuchař zase ocenil ideální seskupení rautu. „Co mělo být chlazené, bylo, co mělo být teplé, bylo přihřívané. Suroviny dostaly naprostou péči,“ hodnotí Hynek Šír.
Potravinový inspektor Babiš: Kuře jeho, rýže z Číny! Jan Jedlička, Tomáš Polák
Propadákem byla podle odborníků bašta ve štábu ODS. „Nechlazený roztékající se žloutkový krém, salámy chytaly několik odstínů šedi,“ bilancuje Šír. Poradkyni chybělo třeba ovoce. Podrobnosti o tom, jak politici sytili své žaludky, přinese zítřejší Blesk.
Inspekce rautu v ODS: Více chlastu než nealka a jídlo s otazníkem! Saša Vetkovská, David Malík
Časté prohřešky
Nechlazené krémové dezerty.
Nehygienické servírování u otevřeného okna.
Nedostatek zeleniny či ovoce.
Příliš mastné řízky.
Absence odkládacích stolů pro použité nádobí.
Volební jídlo u ČSSD: Průšvih nebo český standard? Vladimír Barák, Petr Soukup