Cukroví na poslední chvíli: Pralinky Gottové, turecký med Bittnerové a Morávková chystá ananasové válečky!
-
Vánoční svátky už opravdu klepou na dveře, v našich domácnostech to voní vanilkou, skořicí, čokoládou a dalšími dobrotami. Nestihli jste napéct cukroví? Nebo chcete ještě k tomu, co máte nachystané, připravit něco nového? Zkuste nepečené sladkosti českých celebrit.
- 1.
Turecký med s pistáciemi Milušky Bittnerové
POTŘEBUJETE: ◗ 4 bílky ◗ 140 g medu ◗ 210 g cukru krupice ◗ 50 g pistácií ◗ 1 lžíci oleje ◗ 1 špetku soli.
Med necháme rozehřát v mikrovlnné troubě. Bílky vyšleháme se solí do husté pěny, pak zašleháme postupně krupicový cukr, směs vložíme do vodní lázně a za stálého šlehání přiléváme tenkým pramínkem med a šleháme dál, až se všechno promíchá.
Směs odstavíme, vmícháme lehce pistácie a hmotu nalijeme do podlouhlé formy vyložené potravinářskou fólií a potřené olejem. Směs necháme v chladu ztuhnout, pak krájíme ostrým nožem na silnější plátky.
- 2.
Čokoládové pralinky Dominiky Gottové
POTŘEBUJETE: ◗ 250 g práškového cukru ◗ 120 g kakaa ◗ 200 g ztuženého tuku ◗ sekané mandle a ořechy podle chuti.
Rozpuštěný tuk smícháme s kakaem a cukrem a vymícháme dohladka, pak přimícháme ořechy a mandle a plníme formičky vypláchnuté studenou vodou.
- 3.
Ananasové válečky Dany Morávkové
POTŘEBUJETE: ◗ 3 tatranky ◗ 100 g másla ◗ 100 g ananasového kompotu ◗ 6 piškotů ◗ rum ◗ moučkový cukr ◗ mletý kokos ◗ čokoládovou polevu
Rozpuštěný tuk smícháme s kakaem a cukrem a vymícháme dohladka, pak přimícháme ořechy a mandle a plníme formičky vypláchnuté studenou vodou. Bonbony namáčíme v rozehřáté mléčné čokoládě a necháme zaschnout na pečicím papíře. Ananas necháme okapat a rozemeleme společně s tatrankami, přidáme máslo, rum, ananasovou šťávu a rozmačkané piškoty.
Vzniklou hmotu dáme ztuhnout do lednice a pak tvoříme válečky, které obalíme v čokoládové polevě nebo obalíme v kokosu.