Cukroví na poslední chvíli: Pralinky Gottové, turecký med Bittnerové a Morávková chystá ananasové válečky!

/
  • 20. prosince 2019 ● 15:37

    Vánoční svátky už opravdu klepou na dveře, v našich domácnostech to voní vanilkou, skořicí, čokoládou a dalšími dobrotami. Nestihli jste napéct cukroví? Nebo chcete ještě k tomu, co máte nachystané, připravit něco nového? Zkuste nepečené sladkosti českých celebrit.

  • 1.

    Turecký med s pistáciemi Milušky Bittnerové

    POTŘEBUJETE: ◗ 4 bílky ◗ 140 g medu ◗ 210 g cukru krupice ◗ 50 g pistácií ◗ 1 lžíci oleje ◗ 1 špetku soli.

     

    Med necháme rozehřát v mikrovlnné troubě. Bílky vyšleháme se solí do husté pěny, pak zašleháme postupně krupicový cukr, směs vložíme do vodní lázně a za stálého šlehání přiléváme tenkým pramínkem med a šleháme dál, až se všechno promíchá.

     

    Směs odstavíme, vmícháme lehce pistácie a hmotu nalijeme do podlouhlé formy vyložené potravinářskou fólií a potřené olejem. Směs necháme v chladu ztuhnout, pak krájíme ostrým nožem na silnější plátky.

    Autor: Shutterstock

  • 2.

    Čokoládové pralinky Dominiky Gottové

    POTŘEBUJETE: ◗ 250 g práškového cukru ◗ 120 g kakaa ◗ 200 g ztuženého tuku ◗ sekané mandle a ořechy podle chuti.

     

    Rozpuštěný tuk smícháme s kakaem a cukrem a vymícháme dohladka, pak přimícháme ořechy a mandle a plníme formičky vypláchnuté studenou vodou.

    Autor: Shutterstock

  • 3.

    Ananasové válečky Dany Morávkové

    POTŘEBUJETE: ◗ 3 tatranky ◗ 100 g másla ◗ 100 g ananasového kompotu ◗ 6 piškotů ◗ rum ◗ moučkový cukr ◗ mletý kokos ◗ čokoládovou polevu

     

    Rozpuštěný tuk smícháme s kakaem a cukrem a vymícháme dohladka, pak přimícháme ořechy a mandle a plníme formičky vypláchnuté studenou vodou. Bonbony namáčíme v rozehřáté mléčné čokoládě a necháme zaschnout na pečicím papíře. Ananas necháme okapat a rozemeleme společně s tatrankami, přidáme máslo, rum, ananasovou šťávu a rozmačkané piškoty.

     

    Vzniklou hmotu dáme ztuhnout do lednice a pak tvoříme válečky, které obalíme v čokoládové polevě nebo obalíme v kokosu.

    Autor: Shutterstock

     

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 12

xcarodejka: celebtita tady u nás znčí, že je ta osoba známá. Slavná ničím být nemusí.

(21. 12. 2019 15:29)

odetka: Ona je totiž Gottova dcera ty nulo

(21. 12. 2019 13:39)

Renata Amadi: Toto je clanek o cukrovi. Jste zakomplexovani chudaci co umi jen urazet a nenavidet. Je mi vas fakt lito.

(21. 12. 2019 00:45)

blamal: Ten recept Moravkovy je nejakej pomatenej, ne? Ostatne co od ty presity, afektovany kruty jinyho cekat.

(21. 12. 2019 00:19)

Evka4: Nechápu, že i v předvánočním čase dokážete být tak zlí. Musíte mít hrozný život

(20. 12. 2019 17:40)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy