Až do severorakouského Astenu kousek od Lince putoval český balónek s přáním pro Ježíška. Shodou okolností ho našel Čech, který zde pracuje s kolegou Pavlem Brožem. "Jelikož jsme u firmy pouze dva Češi, čeština nás tolik potěšila, že jsme se rozhodli přání splnit," popsal Blesk.cz Pavel.

Jenže na dopisu chybí jméno i adresa. Pavel s kolegou tak mohou jen doufat, že se jim autor nebo jeho rodiče ozvou prostřednictvím sociálních sítí. Příspěvek s fotkou balónku už má přes 20 tisíc sdílení - deset tisíc nasbíral za jeden jediný den! "Rozhodnutí, že přání bude splněno padlo při přestávce zcela spontánně a ani jednoho z nás by nenapadlo, jaký budeme mít ohlas."

"Balónek podle mého odhadu poslal chlapec, dle písma tak 2. až 3. třída, chlapce odhaduji vzhledem k charakteru přání," popsal Pavel, co přesně ale v dopise stojí prozradit nechtěl. Právě přání malého chlapce a logo na bílém balónku jim má pomoci s určením pravého autora.

"Jsem moc rád, že se najdou lidé, kterým i v dnešní době ještě není lhostejné úplně vše a přispějí na dobrou věc alespoň sdílením a šířením informace," říká Pavel s tím, že k příspěvku už obdržel i 1200 zpráv - většina z nich je od lidí, kteří ho v pátrání povzbuzují.

Víte, kdo přání pro Ježíška posílal? Ozvěte se nám na tip@blesk.cz nebo přímo Pavlovi na Facebooku.