Vásledky spotřebitelského testu najdete už v pátek v tištěném Blesku a na Blesk.cz

● Která omáčka je nejchutnější?

Kolik chilli papriček výrobky obsahují?

A jaké omáčky se neobejdou bez škrobu?

Jak na domácí verzi?

Sladkokyselou chilli omáčku si můžete připravit i doma. Není to nic složitého. Stačí vám k tomu 225 gramů cukru, 250 ml převařené vody, 125 ml rýžového octa, 3 stroužky česneku, 4 červené chilli papričky, 1,5 lžíce kukuřičného škrobu, 2 lžíce studené vody a špetka soli.

Postup: V menším hrnci rozpusťte cukr v 250 ml převařené vody. Přilijte ocet, přidejte prolisovaný česnek, špetku soli a nadrobno nasekané chilli papričky. Směs přiveďte k varu a nechte vařit na středním plameni zhruba 15 minut. Snižte výkon plotýnky na minimum.

Ve 2 lžících studené vody rozmíchejte škrob a vmíchejte do omáčky. Povařte 3 minuty, aby směs zhoustla, a nechte vychladnout. Poté přelijte do sterilizované skleněné nádoby nebo lahve o objemu cca 500 ml a uchovávejte v ledničce.

 

Video
Video se připravuje ...

Jak pěstovat chilli papričky CNN