O objevu čaje existuje hodně historek. Jedna z nich pochází zhruba z roku 2700 př. n. l., kdy v Číně vládl císař Shen Nung. Ten objevil čaj náhodou během jedné z cest po čínské říši. Jednou, když odpočíval, vařil si vodu na pití pod neznámým keřem. Z něj »nešťastnou« náhodou spadlo do vařící se vody několik lístků. Vyluhovaný nápoj nejen báječně voněl, ale i chutnal. Navíc měl i povzbuzující účinek.

Jakou kvalitu kupujeme?

Čajový sáček se mnohým znalcům čaje příčí. Není to ale kvůli pytlíku samotnému, ale kvůli kvalitě čaje, který sáček obsahuje. Často je totiž uvnitř čajová drť, která je sice praktická kvůli rychlosti louhování, ovšem nemusí být jasné, co všechno obsahuje. To závisí především na výrobci čaje. 

Jak jsou na tom levné sáčkové  čaje z obchodů? Nakopnou, nebo jde jen o obarvenou vodu? To se dočtete už v pátek v deníku Blesk a na Blesk.cz

Co se dozvíte:

  • Z kterého čaje si do nálevu vylouhujete nejvíce?
  • Kolik obsahují kofeinu?
  • Jsou v nich obávané pesticidy?

Video
Video se připravuje ...

3 recepty na nápoje z šípku Videoredakce ženských titulů