Špekáčky by měly být oloupané a po délce naříznuté nebo rozkrájené na kolečka. Základem je nakrájená cibule a nálev, který se vaří z vody, octa, cukru a koření (pepř, nové koření).

Po vystydnutí se jím zalijí špekáčky s cibulí napěchované do zavařovačky a nechají se uležet alespoň týden. Tenhle základní recept má i řadu variant s další zeleninou i dalšími ingrediencemi či dochucovadly do nálevu (pivo, kečup, hořčice atd.).

Jak říká básník Jiří Žáček: „Čeští utopenci, putykářská klasa, hodně botulinu, ale málo masa.“ Platí to o utopencích z obchodů? To se dozvíte už v pátek ve velkém testu.

Více potravinových testů naleznete: ZDE!!!

VIDEO: Vládní bilancování: Ministr Jurečka a premiér Sobotka o problematice dvojí kvality potravin. Změny by mohly přijít už na podzim

Fotogalerie
4 fotografie