Včerejší MF Dnes zveřejnila úryvky z odposlechů mezi Romanem Janouškem, Pavlem Bémem a Bémovým úředníkem pro obchodní aktivity magistrátu Peterem Ďuricou.

Kromě tenisu si kluci domlouvali třeba to, jak a komu prodávat majetek dopravního podniku, rozhodnutí o územním plánu a také obsazení vedoucích postů v pražských akciovkách. Janoušek vydělával díky tomuto kočičímu kamarádství miliardy a ukládal si je ve Švýcarsku. Na ruce Pavla Béma se najednou objevily hodinky za několik set tisíc korun. A před magistrátem najednou začaly postávat ty nejdražší vozy. A radní si pak kupovali boty z krokodýlí kůže.

Pojďme si říci natvrdo, jak to je. Naše hlavní město řídila v dobách Pavla Béma docela obyčejná mafi e. Říkali si koťata a chovali se jako prasátka. A je otázkou, zda nový primátor tenhle chlév mohl úplně vymést, ačkoli je zřejmé, že se o to snaží. Blesk koneckonců nedávno zdokumentoval a vyfotografoval, jak se pražští mafi ánští kmotři dál scházejí s politiky i s představiteli policie. Jsou to nechutné praktiky, které poškozují celý stát a v očích lidí znevažují demokracii.

Pavel Bém je exemplární příklad politika, který má takovou lidskou a sympatickou tvářičku, ale ve skutečnosti by měl být postaven před soud. A všichni, kteří dopouští rozkrádání veřejných peněz.

Braňme se proti mafii. Nenechme si líbit, že naši zemi rozkrádá parta lumpů, zatímco běžní lidé si mají utahovat opasky. Jak dlouho ještě bude trvat tahle nespravedlnost?