V pátek ženu zastřelil její exmanžel, policista a bývalý fotbalista Martin Barbarič (42). Sám si vpravil kulku do hlavy.

„Ten stín je strašnej! Jako kdyby předznamenal tu tragédii,“ zhrozila se fotografie, pořízené pár týdnů před osudnou střelbou Moničina známá, Jana D. na facebooku.

Dvě děti

Monika zemřela v pátek po střelbě do břicha a hlavy před kadeřnickým salónem v centru Hradce, kde pracovala asi deset let. Lidé na místo nosí květiny a zapalují svíčky. „Byla jsem její zákaznicí, a kamarádkou,“ řekla Blesku žena u pomníčku matky dcery Denisy (19), kterou měla z prvního manželství a s Barbaričem vychovávala jejich společného syna Martina (15), Ten je po otci nadaným fotbalistou. „Hraje v týmu s mým synem,“ přiznala kamarádka.

Denisa našla po vraždě matky útočiště u přítele, a její bratr je u prarodičů z otcovy strany. Kdy ženu pohřbí, není jasné. Zřejmě ale spočine ve Zlíně, odkud pocházela.

Hazard, dluhy, rozchod

Policista, který byl dříve prvoligovým fotbalistou a před tragédii působil jaki trenér žákovského mužstva Hradce, měl s exmanželkou neshody kvůli penězům. Když ještě byli manželé, neustále řešili dluhy, kterými končily jeho hry v ruletě a sázky. Navíc často vyhrožoval, že se zabije. Proto se s ním před dvěma roky rozvedla. Jen kvůli dětem spolu ale dál bydleli. Před Vánocemi však Barbaričové došla trpělivost. S potomky se od muže odstěhovala. Začala žít v malém bytě, na který si vzala hypotéku. Exmanžela tím šokovala, chtěl ji získat zpět. Den před střelbou zval ženu do kina. Ona ale jejich vztah už nechtěla řešit.

„Monika nám bude chybět. Celý kolektiv kadeřnic na ni myslí. Samozřejmě budeme pomáhat i Moničiným dětem,“ řekla se slzami v očích majitelka kadeřnického salónu Edita Dvořáková, kterou Barbarič připravil o největší kamarádku.

Monika zemřela v nemocnici, stav muže je kritický. Leží na JIP neurochirurgie. „Doufám, že už se neprobere,“ přiznala známá zastřelené ženy.

Fotogalerie
10 fotografií