Obránce bundesligového Leverkusenu měl po zákeřném útoku Remigiuse W. (24) a Davida S. (20) zlomený nos. Musel podstoupit dvě operace, dva týdny nemohl hrát a poté musel až do konce sezony nastupovat se speciální ochrannou maskou.

Byli opilí

Dva mladíci napadli fotbalistu před diskotékou v Kolíně nad Rýnem kvůli tomu, že jsou příznivci tamního konkurenčního klubu. Ke svému činu se přiznali. „Byli pod vlivem alkoholu. Čekali před diskotékou s tím, že kdo první z našeho týmu vyjde z baru, tomu ublíží. Náhodou jsem to byl já,“ řekl Blesku Kadlec.
A za to agresoři zaplatí! Společně budou muset uhradit odškodné ve výši 120 tisíc eur (více než tři miliony korun).

10 měsíců

Starší z grázlů navíc inkasoval desetiměsíční podmíněný trest vězení, jeho o čtyři roky mladší komplic byl odsouzen k 80 hodinám veřejně prospěšných prací a bude se muset pravidelně hlásit kurátorovi v průběhu dvou let.
„Jeden z nich ještě před měsícem řídil motorku v opilosti, takže toho soudili rovnou dvakrát,“ povídal Kadlec, jemuž se oba muži omluvili.
Obránce národního týmu, který v současnosti nemůže hrát kvůli natrženému postrannímu vazu v levém koleni, si přišel verdikt vyslechnout osobně: „S těmi tresty jsem spokojený. Násilí do fotbalu nepatří. Snad to bude pro ostatní varovný případ. Agrese fanoušků v Německu se totiž zvyšuje.“

Fotogalerie
4 fotografie