Peníze, ženy, zábava a cestování! Lákadla, která skrývá profesionální poker. Když ho člověk hraje na nejvyšší úrovni, má se jako v pohádce.

Srdce až v kalhotách

Při prestižní European Poker Tour v Praze jsem dostal šanci to zažít. Hrál jsem ve druhém největším turnaji (Eureka) s vkladem 27,5 tisíce korun, ale těch »lákadel« jsem si moc neužil. Vypadl jsem hned první den stejně jako český pokerový král Martin Staszko. Ale stálo to za to!

Při premiérové účasti (a na dlouho určitě poslední) jsem prošel bezpečnostní kontrolou do obrovské místnosti hotelu Hilton. Byla plná pokerových stolů s žetony. Hruď se mi sevřela, tep zrychlil. Srdce jsem měl až v kalhotách!

Osmihodinové zatmění

Na akci jsem se dobře připravil. Oblékl jsem velké sluneční brýle, hlavu přikryl kapucí a nasadil drsnou pokerovou tvář.  Pak jsem se na osm hodin ponořil do pokerového zatmění.

Úvodní zjištění: Strategie fungovala! Při premiérové hře mi na krku s každým tepem vibrovala kůže, zamaskování pomohlo. Horší bylo zakrýt třesoucí se ruce při vsázení. Podařilo se a vyhrál jsem první žetony!

Zákeřný konec

Moje maska fungovala celých osm hodin, během nichž jsem prohrál pouze proti dvěma esům (já měl dva krále). Dokonce jsem si dělal nárok, že bych mohl poskočit do druhého dne (šlo o čtyřdenní turnaj), ale záhy mě spláchla studená sprcha. S kartami AK jsem proti AQ vsadil všechny žetony, podle statistiky bych v tomto případě ovládl 94 her ze 100, ale rozesmutnil mě pokerový suck (jde o výhru s horšími kartami). Vypadl jsem!

Poker není gamble

Po celodenním urputném soustředění jsem přijel domů zcela vyčerpaný. Ukázalo se, že poker není žádný gamble, ovšem štěstí a smůla v něm hrají svoji roli. Profíci, co se jím živí, nesází bezhlavě. Každou hru mají dobře spočítanou a sakra dobře ví, co dělají!