Petrov, to je ve světovém fotbalu pojem. Šéfoval bulharskému nároďáku i anglické Aston Ville. Právě když s ní hrál v březnu proti Arsenalu, stěžoval si při utkání na bolesti hlavy a po něm dostal horečku. „Neměl jsem o přestávce vůbec žádnou sílu,“ vzpomínal.

Budu se rvát o život

Zpráva z vyšetření byla krutá. „Máte rakovinu krve!“ šokovali ho doktoři. On tak neměl na výběr. „Končím s fotbalem. Teď mě čeká zápas o život a já chci bojovat,“ prohlásil vzápětí Petrov, se 106 starty v národním týmu rekordman bulharské reprezentace.

Čekají ho měsíce chemoterapie

V duelu se zubatou zatím vítězí, ale ještě nemá vyhrálo. Zatím běží teprve 30. minuta nejdůležitější bitvy v jeho životě. Nemoc je prý ale na ústupu. „Vím, že před sebou mám několik dalších měsíců chemoterapie, ale věřím, že to nejhorší mám za sebou. Nyní už si jen musím počkat na pozitivní konečný výsledek,“ popsal Petrov, který byl i u posledních dvou výprasků od české reprezentace (3:1, 6:0).

Petrova nyní podporují miliony fanoušků i spoluhráčů. „On tenhle boj vyhraje, je to statečný a silný muž,“ věří španělský obránce Sunderlandu Carlos Cuéllar, jeho bývalý parťák z Aston Villy.

Fotogalerie
2 fotografie