„Šárka vypadá výborně. Kdybych nevěděl, že byla na operaci a nepotkali jsme se na nemocničním pokoji, tak bych uvěřil, že sedíme v Alpách před ranním lyžařským tréninkem, na který se mimochodem už moc těší... Nepoznal bych, že měla nějaké problémy,“ popsal Blesku manažer Karel Tejkal, jenž byl Záhrobskou osobně navštívit.

Kromě něho a zdravotnického personálu smí na pokoj už jen Šárčini nejbližší včetně přítele Antonína Stracha. Záhrobská má naordinovaný klid na lůžku a zůstává pod přísným lékařským dohledem. Zároveň ale není vyloučeno, že bude v horizontu několika dní propuštěna do domácí rekonvalescence.

Fotogalerie
11 fotografií

Byl na stejné operaci jako Záhrobská: Viděl jsem dvojmo, ale už jsem fit!

Tenhle příběh je vzhledem k posledním událostem pro českou lyžařku pozitivním povzbuzením. Blesk měl možnost mluvit s mužem, který před třemi měsíci podstoupil stejnou operaci jako Šárka Záhrobská. Je mu 41 let a i jemu odstranili doktoři nádor hypofýzy. Nyní již pracuje a od včera je na dovolené. Jméno uvést nechtěl, Blesk jeho totožnost zná, říkejme mu třeba Michal.

„Operace při plné narkóze trvala asi dvě hodiny. Po probuzení mě nebolela hlava, zato nos ještě týden ano. Měl jsem v něm tampony, které asi po čtyřech dnech vyndali.“

Michal strávil po operaci dva dny na jednotce intenzivní péče, domů šel po devíti dnech. Následky? „Kromě bolavého nosu jsem tři dny viděl dvojmo. Prý je to celkem běžné, při operaci se zatlačí na oční nerv.“ Celkově měl Michal z operace větší obavy, než jaká byla realita. „Operovali mě v Praze na Homolce a měl jsem z toho pocit profesionality. Beru léky minimálně do doby, než se funkce hypofýzy, která produkuje různé hormony, vrátí do normálu.“

Kromě nutnosti brát prášky nemá žádná omezení. „Po návratu z nemocnice jsem byl ještě týden doma, po měsíci jsem se cítil úplně fit. Doktoři říkají, že se nemám omezovat.“ Michal odešel z nemocnice s upozorněním, že nádor se může vrátit, musí chodit na pravidelné kontroly. Ale celkově se dá říci, že má reálné vyhlídky strávit zbytek života bez následků. Stejně jako Šárka.