Mistryni světa ve slalomu z roku 2007 minulý týden v pátek odvezla rychlá záchranná služba. Lékaři v jejím mozku objevili útvar, který způsobuje problémy. Zda jde o nádor, nikdo nepotvrdil.

Už je při vědomí

„Šárka podstupuje sérii neurologických vyšetření, na jejichž základě lékaři určí další postup. Je to bojovnice a nikdo z jejího týmu nepochybujeme, že bude zase v pořádku,“ řekl Blesku Karel Tejkal z agentury Česká sportovní, která lyžařku zastupuje.

Sjezdařka strávila po převozu do nemocnice pět dnů v umělém spánku na ARO, od středy už je ale zase při vědomí a komunikuje s okolím.

A tak může přijímat vzkazy, které přicházejí ze všech koutů republiky, ale i ze zahraničí. Podporu Šárce vyjádřil třeba tenista Tomáš Berdych , palce na dálku drží i špičkoví světoví lyžaři.

Podpora ji těší

„Podpora mě nesmírně těší. Všem moc děkuju,“ vzkazuje Záhrobská z nemocnice.

Otec a bývalý trenér Petr Záhrobský, s nímž se před třemi lety ve zlém rozešla, se ale neozval. „Několik let spolu nejsou v kontaktu a tahle věc na tom nic nezmění,“ naznačil Tejkal, že na urovnání vztahů určitě není vhodná doba.

Je zřejmé, že to poslední, co Šárka při boji s nemocí potřebuje, je jitření starých ran. Pro připomenutí: Otci musela do svých 16 let vykat, sprostě jí nadával a ponižoval ji, přivlastňoval si její peníze a vyhrožoval Šárčině matce Jiřině, která se s ním loni na jaře za dramatických okolností rozvedla.

Šárka teď potřebuje hlavně klid. Největší oporou je jí přítel a kondiční kouč Antonín Strach. Šárko, bojuj, držíme palce!

POŠLETE ŠÁRCE VZKAZ: Chcete poslat Šárce vzkaz? Napište ho na tip@blesk.cz (do předmětu: Šárka) a my ho Šárce prostřednictvím manažera předáme.

 

Fotogalerie
5 fotografií