Dobré zprávy! Lyžařka Šárka Záhrobská ve středu absolvovala na neurochirurgické klinice Ústřední vojenské nemocnice v Praze úspěšnou operaci.

Řadě fanoušků spadl kámen ze srdce, situace vypadala dost dramaticky. Bojovnice Záhrobská jela zatím nejdůležitější "závod" ve své kariéře...

Šárka se již večer po zákroku cítila lépe, byla plně při vědomí a komunikovala s okolím. "Všem svým fanouškům vzkázala velký dík za podporu, kterou jí vyjadřují, všem lékařům a lékařským pracovníkům pak za péči, kterou jí poskytují," vzkázal lyžařčin PR manažer Karel Tejkal z agentury Česká sportovní.

Jakékoli prognózy o jejím návratu k aktivnímu tréninku jsou však podle něj v tuto chvíli předčasné. Přesto celý tým kolem Záhrobské věří, že i po nemocničním dramatu zvládne česká mistryně světa ve slalomu návrat na sjezdovky.

Náročná operace: Nádor budou zkoumat lékaři

Záhrobskou převezli do nemocnice 29. června, během dvoutýdenní hospitalizace strávila několik dnů dokonce i v umělém spánku. Podstoupila celou řadu vyšetření, které rozhodly o dalším postupu.

Pečlivě chystaný zákrok provedli doktoři David Netuka a Václav Masopust. Podle dostupných informací šlo o náročnou operaci pod mozkem, během které sportovkyni odstranili nezhoubný novotvar v oblasti hypofýzy (podvěsku mozkového). Zda šlo o rakovinový nádor, to by mělo ozřejmit až další, histologické vyšetření.

Místo nálezu nádoru Šárky Záhrobské
Autor: Infografika Blesku

Fotogalerie
10 fotografií