Má za sebou řadu komiksových ilustrací, výstav zrovna tak. A nejnověji by se slušelo říct, že i svatbu. Ilustrátorka a uznávaná komiksová výtvarnice Toy Box do toho „praštila“. Své „ano“ řekla v poslední červencový den.

„Jako dárek/výslužku pro všechny svatební hosty jsem si připravila tento třístrankový komiks. Je inspirovaný básní Teda Hughese Ženich a nevěsta tři dny o samotě – která je o tom, jak si dva lidé navzájem sestavují tělo,“ podělila se na Facebooku. Tam se pozorný člověk dozvěděl i to nejpodstatnější: „Včera jsme si řekli: ANO!!!“ Svatební cesta při tom mířila z Prahy do královehradeckého kraje. Nade vše nádhernou událost okořenila ne zrovna cudným, leč nade vše romantickým komiksem.

Cenami ověnčená umělkyně

Toybox se řadí mezi přední české komiksové tvůrce. Přitom nejen v komiksu zanechala znatelnou stopu. Její díla se objevila na několika mezinárodních výstavách, obdržela mimo jiné Zlatou stuhu za nejlepší knihu na poli literatury pro děti. V brzkém budoucnu se její osobitý umělecký rukopis objeví v Praze ve veřejném prostoru – konkrétně na Žižkově a na Florenci v podobě uměleckých muralů.

Fotogalerie
15 fotografií