Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Drsná bouračka při natáčení filmu v Praze: Ve scénáři nebyla! Co se zvrtlo?

/
  • Drsná bouračka při natáčení filmu v Praze: Ve scénáři nebyla! Co se zvrtlo?
    28. dubna 2021 ● 05:02

    Drsná honička francouzského policejního auta s obytným vozem, pak náraz a vážné zranění. Scénu jak z hollywoodského filmu natočili filmaři v pražském Karlíně. Jenže, v plánu rozhodně nebyla.

    Nehoda se stala na křižovatce ulic Sokolovská a U nádražní lávky. Filmaři tam v neděli točili záběry do seriálu Exctinction pro britskou TV Sky Channel One. Jenže s tím, co se na místě odehrálo, určitě nepočítali. Na záběru, který se objevil na facebooku, je vidět, jak směrem od Rohanského nábřeží přijíždí americký obytný vůz, který stíhají policisté.

    V tu chvíli se ze Sokolovské vyřítí renault, napálí to do obou aut, přetočí se přes střechu a zlomí semafor, od kterého jen tak tak odskočí muž. „Byl to zkrat kaskadéra, který auto řídil. Měl zastavit na křižovatce a lehce nabourat do černého audi, které tam v jiném záběru kvůli honičce také zastavilo,“ přiznal Blesku Jan Strašík, vedoucí produkce z Czech Anglo picture.

  • 1.

    Co na to policie?

    Na místo nehody byla volána i policie. „Zjistili jsme, že se jedná o prostor s takzvaným veřejným záborem a z tohoto důvodu se nejedná o klasickou dopravní nehodu. Na základě zjištěných informací a okolností bude rozhodnuto o přesné právní kvalifikaci,“ řekla policistka Eva Kropáčová.

  • 2.

    Zlomená žebra a pár stehů

    Při nehodě se zranil kaskadér (40). „Utrpěl úraz hlavy, zad a pohmožděniny pánve. Byl odvezen při vědomí do vinohradské nemocnice,“ řekla mluvčí záchranky Jana Poštová. Podle informací z produkce už byl přeložen z JIP na standardní pokoj. Odnesl to zlomenými žebry a má pár stehů na hlavě.

  • 3.

    Uskočil smrti

    Jako zázrakem se nestalo nic muži, který stál u semaforu. Šlo také o kaskadéra, který na místě dohlížel na bezpečnost. Zareagoval duchapřítomně a měl obrovské štěstí.

  • 4.

    Nepochopil instrukci?

    Auto skončilo na expertíze, aby se vyloučila technická závada. Podle prvotních informací ale za nehodu skutečně mohl kaskadér z Malty. „Je nám to divné, ale nejspíš špatně pochopil instrukci. Nic takového se jemu ani nám nikdy nestalo. On je doslova přepečlivý,“ řekl Jan Strašík.

  • 5.

    80 lidí kvůli bezpečnosti

    Místo pro natáčení bylo prý zabezpečeno velmi dobře. „Bezpečnostní opatření máme naddimenzovaná. Je tam 80 lidí, aby vše ohlídali. Bezpečnost nebereme na lehkou váhu. Přestože věci, které točíme, vypadají děsivě, tak když jsou dobře připravené, jsou bezpečné,“ uvedl vedoucí produkce.

  • 6.

    Měří na centimetry a trénují na letišti

    Na natočení automobilových honiček a nehod se filmaři vždy důkladně připravují. Tentokrát si na měsíc pronajali na trénink letiště. „Vše se změří s přesností na centimetry a přenese se to na tréninkovou plochu. Kaskadéři to zkouší opravdu mnohokrát, aby se využilo přesné časování. Jde o profisekvence, které se točí hollywoodským způsobem,“ vyvěstil Jan Strašík.

     

    Záběr nehody nebude ve filmu použit a scéna se musela natočit znovu. „Americký obytný vůz jsme měli ještě jeden. Horší to bylo s policejním autem. Stejné auto se podařilo koupit v Kladně a znovu ho polepit,“ popsal vedoucí produkce.

    Fotogalerie
    68 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 1

jarmusch: Nepochopil instrukce ? To byla plánovaná sebevražda nebo vražda. On jako nepochopil, že když to v plný rychlosti nacpe někomu do boku, že někdo bude mít problém ?

(28. 04. 2021 08:24)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy