„Sám jsem si vyzkoušel bosou chůzi poprvé před rokem v rámci disciplín firewalkingu,“ vzpomíná na začátky chůze Petr. Půl roku poté už se začal věnovat šíření chůze po střepech mezi širokou veřejnost. „To musí bolet. Na to bych nestoupl,“ ozývalo se z řad přihlížejících, kteří nevěřícně pozorovali Petra, který přešel bez sebemenšího náznaku bolesti po metru střepů, jako kdyby se jednalo o oblázkovou pláž. 


Někteří kolemjdoucí mířící do stanice metra Anděl neodolali a měli chuť vyzkoušet si adrenalinovou disciplínu na vlastní kůži. „Myslela jsem si, že to bude bolestivé. A ono to vůbec nebolelo. Měla jsem zbytečně strach,“ říkala s nadšením po dokončení chůze po skle Karolína (22).

Nejenže si lidé po chůzi po střepech nestěžovali na bolest, zjistili také, že domněnka o tom, že si zarazí střep do nohy, je mylná. Nikdo z 15 lidí, kteří se během hodiny prošli po podložce plné rozbitých lahví, neměl ani náznak krvácení.
Petr se snaží lidem ukázat, že strach má velké oči.
Autor: Eva Fornálová

Možná vás napadá otázka, odkud bere Petr nové střepy. Že by celý týden popíjel pivo, aby bylo na čem chodit? Nečekaně to tak není. „Střepy jsou putovní a slouží k chůzi už celé dva roky. Jsem abstinent,“ smál se Petr, který radí, abychom neustále překonávali svůj strach.

Další možnost překonat svírání žaludku z na první pohled nelehké disciplíny bude v pondělí 8. srpna od tří hodin do pěti na Andělu a poté v podvečer od sedmé na Staroměstském náměstí a nebo opět ve čtvrtek na Smíchově okolo šesté hodiny večerní.
Fotogalerie
11 fotografií