„Hlavní nápad a důvod našeho fungování je přiblížit lidem zvířata v co nejpřirozenějším chování a doufáme, že změníme jejich uvažování o nich, hlavně v ohledu ochrany a jejich potřeb,“ vysvětloval. Vstupné i z toho důvodu zvolili dobrovolné, aby mohli návštěvníci zvážit, jakou částkou chtějí zvířata podpořit. 

Oba zakladatelé mají se zvířaty několikaleté zkušenosti. „Kolega pracoval v zoo patnáct let a má tak už dvacetileté zkušenosti s kočkami,“ ujišťoval o způsobilosti v ošetřování zvířat zakladatel.



Nápad vytvořit zoopark vznikl v dubnu. V současnosti návštěvníky nejvíce lákají kočkovité šelmy a plazi, ačkoliv v parku objevíte i další zvířata z nejrůznějších koutů světa. „V současnosti máme šest pum, levharta a lva a okolo 120 plazů a určitě plánujeme rozšiřování,“ prozradil Filip Valášek.Návštěvníci si místo chválí. „Je to úžasné, že se dostaneme ke zvířatům blíž než přes sklo. Tady si je můžeme pohladit. Sice ne úplně všechny, ale většinu. Na víkendový výlet hezká zajížďka,“ hodnotila zoopark návštěvnice Pavla (38).

Kdy a jak do Zvole?

Zoopark ve Zvoli můžete navštívit od desáté hodiny ranní do páté hodiny odpolední. Během návštěvy se můžete i zapovídat s majiteli, a tak se o jednotlivých zvířatech dozvědět více.

Do Kontaktního Zooparku Zvole se dostanete ze stanice metra Kačerov, odkud jezdí přímé autobusy 333 a 331. Je také možno jet vlakem z Prahy do Vraného nad Vltavou a odtud pak autobusem číslo 331.

Fotogalerie
18 fotografií