„Paní však nereagovala na hlasité výzvy policistů a ani na bolestivé podněty. Policisté tedy ženu během pár vteřin vyprostili zpod sedaček a zjistili, že není při vědomí, nedýchá a z tohoto důvodu jeden z policistů zahájil srdeční masáž,“ uvedla policejní mluvčí Eva Kropáčová. 

Druhý z policistů okamžitě běžel do služebního vozidla pro defibrilátor a zároveň přivolal prostřednictvím linky 155 záchrannou službu. „Za stále probíhající srdeční masáže jedním z policistů druhý policista otevřel a nachystal defibrilátor. Posléze ženě rozstřihl oblečení, aby ji mohl na hrudník přiložit snímací elektrody z přístroje, přičemž přístroj nedoporučil výboj, a proto policisté pokračovali v ruční srdeční masáži i po příjezdu záchranářů,” dodala Kropáčová. 

Hlídka po celou dobu pracovníkům záchranné služby pomáhala a spolupracovala s nimi. Lékařka na místě konstatovala, že jejich včasným zásahem a správným postupem při provádění první pomoci se podařilo ženě obnovit životní funkce. Policisté záchranářům pomohli s transportem pacientky do sanitního vozu, který ji převezl do nemocnice.