Funkcionalistická stavba architektů Bohumíra Kozáka a Antonína Černého z 30. let minulého století je mezi ulicemi Celetná a Na Příkopě nedaleko náměstí Republiky. Budovu tvoří tři propojené trakty. Patří k největším funkcionalistickým novostavbám v historickém jádru Prahy. Nejprve sloužila pro potřeby italských pojišťoven a v části komplexu se nacházely byty.

Po roce 1980 byla budova upravena k administrativním účelům. V suterénu budovy bylo v roce 1938 otevřeno kino s tehdy nejmodernějším projekčním a zvukovým zařízením. V současnosti prostory funkcionalistického paláce využívá Divadlo Broadway.

ÚZSVM v souladu se zákonem nabídl objekt poté, co ho převzal, nejprve jiným státním institucím. Žádná z nich ale o něj neprojevila zájem. Proto úřad hledá nového vlastníka prostřednictvím elektronické aukce.

Není zájem

 

ÚZSVM se snaží o prodej Paláce Broadway v elektronických aukcích od září 2021. Do všech pěti předchozích dražeb se vždy přihlásil jeden zájemce, který sice složil kauci, ale nepodal žádný příhoz. Předchozí aukce se uskutečnila v září, tehdy byla vyvolávací cena 930 milionů korun. Nájemce paláce v minulosti nikdy neprojevil o odkoupení nemovitosti zájem.

Video
Video se připravuje ...

Bratři Neckářovi: Jejich muzikál už má 450 repríz! A to ho Vašek nechtěl! (Konalo se v divadle Broadway) Hana Höschlová

Fotogalerie
10 fotografií