„Obavy kvůli počasí jsme měli, bohužel déšť byl předpovídán i dneska. Nicméně nemáme pocit, že by se to podepsalo na účasti, podle mě je srovnatelná i s loňským ročníkem stejně jako s těmi předchozími. Kvůli dešti bylo omezení pro některé hudební nástroje, ale hudba byla zajištěna a vše proběhlo zatím tak, jak mělo a bez komplikací," řekl starosta Prahy 3 Michal Vronský.

V Čajkovského ulici zahájili ve 13:00 hodin stánkaři s tradičním občerstvením žižkovský masopust. Na Kostnickém náměstí ve stejný čas začala pohádka pro malé děti Sněhuláci z Mrkvonos a v Atriu Žižkov první skupina lidí na workshopu mohla vyrábět masky.

O půl čtvrté vyrazil průvod z Kostnického náměstí do Čajkovského ulice, kde na pódiu vyhlásili nejzajímavější masky a předali ocenění. Poté následoval od 17:00 hodin koncert skupiny Zooblasters.

V Praze se v neděli konala masopustní zábava také na Klamovce, kde masopustní rej a dětský karneval byl určený dětem do deseti let. V sobotu byl masopustní průvod v Horních Počernicích a masopustní zábava na Střížkově. Ze zbylých nadcházejících masopustních oslav v Praze je naplánovaný Ďáblický masopust na 24. února a Kyjský masopust na 25. února.

Období masopustu je spojené s maškarními průvody a hodováním. Začíná po svátku Tří králů 6. ledna a končí Popeleční středou na začátku půstu před Velikonocemi. Letos bude Popeleční středa 14. února.