Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Pražské masopusty 2024: Kam zajít na zabíjačku a kde bude průvod masek?

/
  • Malostranské masopustní veselí
    26. ledna 2024 ● 06:30

    Masopust se blíží mílovými kroky. Už následující víkend se některá z pražských čtvrtí promění v rejdiště masek a chybět nebudou ani tradiční hody a tance. Kam v Praze za masopustním veselím?

  • 1.

    Karlínský masopust

    Karlín ožije masopustem
    Autor: MČ Praha 8

    Karínský masopust proběhne už v sobotu 27. ledna. „Srdečně vás zveme na již 21. ročník Karlínského masopustu. Od 12.00 - 19:00 pro vás budou na Karlínském náměstí otevřeny stánky s masopustními pochoutkami a mnoho dalšího, co k takovéto akci patří. Nebudou chybět zabijačkové speciality, sladké i slané koláče a spousty skvělého jídla a pití. Začínáme v 13:00 v Kaizlových sadech. Zde se můžete těšit na bubenickou show, Folklórny súbor Šarvanci a Long Vehicle Circus. Cca v 13:30 vyráží průvod Křižíkovou ulicí na Karlínské náměstí,“ lákají organizátoři.

  • 2.

    Letňanská masopustní veselice

    Masopustní veselí
    Autor: veselejsi-strizkov.cz

    Městská část Praha 18 zve na tradiční letňanský Masopust, který proběhne v sobotu 27. ledna. „Opět začneme setkáním před radnicí a poté s průvodem masek zamíříme skrze Letňany až na Starou náves, kde bude připraven hlavní program. Těšit se můžete na zabijačkové hody, bohaté občerstvení atd.,“ zve městská část.

    PROGRAM NA NÁVSI:

    11:30 Pražští pardálové

    11:40 Staropražští pardálové

    12:10 soutěž pro děti

    12:30 Sváťovo divadélko: Tři malá prasátka

    13:40 vyhlášení soutěže o nejhezčí masku

    14:50 Holokrci 

  • 3.

    Kobyliský masopust

    Kobyliský masopust
    Autor: Eva Fornálová

    Radnice Prahy 8 ve spolupráci s Dvorem Kobylisy přichystala na sobotu 27. ledna masopustní veselí. Nebude chybět jídlo a pití pro masožravce i vegetariány,  tvořivá dílna ani tombola, to vše v doprovodu živé hudby. Masopustní průvod odstartuje v 11 hodin dopoledne. 

  • 4.

    Malostranský masopust

    Malostranské masopustní veselí
    Autor: Eva Fornálová

    Malostranský Masopust 2024 je plánován na sobotu 10. února. Start 13:00–13:30 od hostince U Černého vola na Hradčanech. Zájemci se mohou také přihlásit do soutěže o nejhezčí masku, výherci pak obdrží malou pozornost. Po cestě bude průvodu hrát Kutheil band. Vyvrcholení masopustu s veselicí a příchodem masek je plánováno na 16.00 jako už tradičně na Kampě. Nebude chybět zabijačka, slivovice, svařené víno a masopustní speciality.

  • 5.

    Žižkovský masopust

    Žižkovský masopust
    Autor: Praha 3

    11. února odstartuje už 29. ročník tradičního Žižkovského masopustu. Masopustní průvod tentokrát povede z Kostnického náměstí okolo radnice a skončí před Atriem na Žižkově. „Užijete si i doprovodný program na jednotlivých místech. A dejte se záležet na maskách, ty nejzajímavější odměníme,“ lákají organizátoři. Navíc už den předem, tedy v sobotu 10. února, bude možné si v Infocentru Prahy 3 masku vyrobit. Podrobný program lze najít na Facebooku.

  • 6.

    Masopust na Klamovce

    Masopustní průvod
    Autor: Eva Fornálová

    Masopustní rej a dětský karneval proběhne na Klamovce 11. února. Zábava je určená dětem od 3 do 10 let. Od 12:00 do 15:00 bude v parku herní stezka a od 15:00–17:00 se odehraje taneční rej v divadelním sále Klubu Klamovka. Pro děti se chystají drobné hry a soutěže, přehlídka masek. Pro děti je akce zdarma a dospělý doprovod platí pouze vstupné na karneval 80 Kč za osobu. Kapacita sálu je omezena, proto je nutná rezervace na novotnar@ddmpraha.cz a následné vyzvednutí vstupenek. Herní stezka je volně přístupná bez rezervace.

  • 7.

    Jihoměstský masopust

    Na Jižním Městě se bude konat opět tradiční masopust
    Autor: KC Zahrada

    Oblíbený průvod masek s kapelou, medvědářem, nevěstou a ženichem, slaměným, kominíkem a skutečným Masopustem bude opět vycházet ve 14.00 po trase: Metro Opatov, Centrální park a KC Matky Terezy. Akce je zdarma a masky jsou vítány. Na průvod navazuje program v KC Matky Terezy. Od 16.00 bude pro děti připravena soutěžení, dovádění a tvoření. 

    Video
    Video se připravuje ...

    Stovky nejrůznějších masek prošly pražským Žižkovem. Na radnici je čekaly jitrnice Michaela Lišková

    Fotogalerie
    58 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
VYHLEDAT VÝSLEDKY Načítám
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy