Společný podnik založilo město v roce 2021 s firmou Karlín Group, později se do něj zapojila i další developerská firma CPI Property Group. Podle schváleného usnesení má mít transakce, kterou podnik získá od DPP rozvojové pozemky, hodnotu nejméně 173 milionů korun.

Velké změny

Ředitel DPP Petr Witowski ČTK dříve řekl, že k plánované výstavbě a úpravám stanice vznikne architektonická studie a nějakou dobu zabere příprava projektu a povolovací řízení, takže v nejbližší době se kolem stanice zatím zřejmě pracovat nezačne.

Společný projekt počítá s opravou severního vestibulu stanice metra a výstavbou administrativních a bytových domů v okolí. DPP má u stanice pozemky, které jsou podle dřívějších vyjádření zástupců města a podniku bez dohody s vlastníky okolních parcel nezastavitelné. Výstavba bude navazovat na stavební projekt v sousední lokalitě Bubnů-Zátorů.

Stín kauzy Dozimetr

Společný podnik v minulosti čelil kritice a jeho příprava byla předmětem jednoho z auditů, které magistrát z pokynu zastupitelů zadal kvůli korupční kauze Dozimetr. DPP kritiku odmítl, podle jeho zástupců je spolupráce se soukromými subjekty v zahraničí běžným a efektivním způsobem zhodnocení majetku a podmínky spolupráce jsou nastaveny pro město výhodně a transparentně.

Video
Video se připravuje ...

V severním vestibulu stanice metra Holešovice se nachází pomník Julia Fučíka, tedy spisovatele a novináře, jehož jméno stanice metra původně nesla. David Zima

Fotogalerie
6 fotografií