Pořádný humbuk způsobil v jedné z budov Matematicko-fyzikální fakulty Univerzity Karlovy jeden ze studentů. Ten se podle oznamovatele choval „podezřele“, na místo byli proto přivolání policisté. „Pražští policisté zasahují v ulici V Holešovičkách v Praze 8, kde se dle oznámení měl nacházet student, který se choval podezřele. Policisté mají muže ve své moci a zjišťují, k čemu na místě došlo,“ uvedli policisté krátce před třetí na sociální síti X.

Krátce nato zamířil na místo také pyrotechnik. „Z bezpečnostních důvodů proběhne v budově školy pyrotechnická prohlídka, a to proto, abychom vyloučili možná případná rizika,“ uvedla policie. Krátce před pátou pak ujistila, že žádné výbušniny na místě nalezeny nebyly.

„Provedená pyrotechnická prohlídka všech budov i zavazadla, které měl muž u sebe, neodhalila žádné nebezpečné předměty. Nebylo zjištěno žádné protiprávní jednání a psychicky rozrušený muž byl převezen záchranáři do psychiatrické léčebny k dalšímu ošetření. Opatření na místě ukončeno,“ sdělili policisté.

Zásah, kterého se účastnily desítky policistů a také hasiči, omezil dopravu v ulici V Holešovičkách a také v Povltavské, která ústí do tunelu Blanka, způsobil tak kolaps dopravy – řidiči čekali v kolonách i desítky minut.

 

Video
Video se připravuje ...

Zásah v ulici V Holešovičkách. (22. ledna 2024) Aktu.cz

Fotogalerie
29 fotografií