V Motole jsou podle informací na webu zcela zakázané návštěvy na interní, geriatrické a pneumologické klinice a také na klinice spondylochirurgie, kde se věnují pacientům s poškozením páteře. Na pediatrické klinice jsou možné návštěvy jedné osoby jen u pacientů, kteří nejsou hospitalizovaní s doprovodem, v čase od 15:00 do 16:00.

Ostatní kliniky dovolují návštěvy jedné osoby. „Pacienta může navštívit pouze osoba bez příznaků infekce s ochranou dýchacích cest. Před vstupem do nemocnice a na oddělení si vydezinfikujte ruce,“ píše se na webu.

Rozhodují lékaři

Od úterý zavádí zákaz návštěv mimo individuální dohody s lékařem také Fakultní Thomayerova nemocnice, informovala o tom na sociální síti X. „Návštěvy budou možné pouze po individuální dohodě s ošetřujícím lékařem. Vždy maximálně jedna osoba na 30 minut. Omezení neplatí pro dětská oddělení,“ uvedla.

Dílčí omezení jsou podle mluvčí Jitky Zinke také v ÚVN. Na jednotkách intenzivní péče jsou návštěvy možné po dohodě s ošetřujícím lékařem, zákaz platí na interní klinice a oddělení rehabilitační a fyzikální medicíny.

Povinné respirátory

V dalších nemocnicích podle vyjádření jejich mluvčích návštěvy zatím neomezují, doporučují ale nošení respirátorů. Ve Fakultní nemocnici Královské Vinohrady jsou podle mluvčí Terezy Romanové respirátory pro návštěvy povinné.

Video
Video se připravuje ...

Do každého ramene jednu: Válek apeluje na očkování proti covidu i chřipce, dá se zvládnout naráz ČTK/Blesk

Fotogalerie
54 fotografií