„V ulici Hurbanova v Praze 4 došlo v noci na pátek k netěsnosti na primárním topném vedení DN 150. Jsou omezeny dodávky topné vody, a tudíž je výpadek jak ve vytápění, tak v dodávkách teplé vody. Výpadek se dotýká přibližně 25 000 domácností v oblastech Krč, Lhotka, Kamýk a Modřany,“ sdělil Maďar.

„V noci na pátek 24. listopadu 2023 došlo ke vzniku větší netěsnosti na potrubí s teplonosným médiem, které zapříčinilo přerušení dodávek tepelné energie do poměrně rozsáhlých oblastí na Praze 4 (část Krče, Lhotky a podobně), ale i v dalších lokalitách, jako je Kamýk, Modřany, Libuš a další," informovala ráno radnice Praha 4 na svém webu. Později radnice citovala po 15:30 Maďara, že potrubí v Hurbanově ulici už bylo opraveno a firma začala napouštět topnou vodu do systému. Plně byly dodávky tepla obnoveny až večer.

Thomayerova nemocnice v Krči na síti X sdělila, že jí se aktuální výpadek netýká, protože je soběstačná díky vlastnímu zařízení na výrobu tepla. Teplo a teplou vodu má i další nemocnice v této části Prahy – Institut klinické a experimentální medicíny (IKEM). „V IKEM jsme zprovoznili záložní plynovou kotelnu,“ dodal Maďar.