Zákazníci poprvé práh restaurace překročili 3. listopadu, tři největší vytrvalci, kteří se do fronty postavili jako první, v ní vydrželi obdivuhodných 26 hodin. Dlouhé čekání se jim ale pěkně vyplatilo, za odměnu si odnesli poukázky na 365 sendvičů zdarma. Co ale zákazníky láká i třetí týden od otevření natolik, že jsou ochotní čekat? Podle všeho je to především zvědavost.

„Viděli jsme to na sociálních sítích, řekli jsme si, že to zkusíme,“ svěřila se Blesku Valentýna (18). „Byla to víceméně náhoda, šli jsme kolem a viděli jsme, že zrovna dnes fronta není úplně dlouhá, tak jsme sem zašli,“ doplňuje jí kamarád Jakub (16). I tak ale podle jejich slov nějakou chvíli trvalo, než se dostali na řadu a mohli si objednat. „Mohlo to být tak patnáct až dvacet minut, víc asi ne, takže fronta za to nakonec stála, příště už tu snad nebude vůbec,“ dodává Jakub.

„Fronta byla tak velká, že jsme šli domů“

Zhruba stejně prý na vpuštění do restaurace vyčkávali i Ondra (12) s Natanielem (13), podařilo se jim to ale až na druhý pokus. „Čekali jsme tak dvacet minut. My jsme to společně zkoušeli už minulý týden, ale ta fronta byla tak velká, že jsme se otočili a jeli zase domů,“ říká Ondra.

„Chtěli jsme hlavně vyzkoušet, jak to chutná, zajímalo nás, jestli to je třeba něčím jiné než ostatní řetězce,“ vysvětluje Nataniel. S první návštěvou jsou prý spokojeni, podle svých slov se určitě v budoucnosti znovu vrátí.

Z nevídaného zájmu se pochopitelně těší hlavně šéf pobočky Popeyes, Marko Blaževič: „Jsem hrdý, jak jinak. Vstup na český trh jsme začali připravovat před rokem, byl to šibeniční termín, děkuji celému týmu a nezapomeňme hlavně na tým restaurace. Pracovat v takovém tempu už dva týdny, navíc se pořád dívat na tu nezkracující se frontu, to je velký tlak. A oni to stále zvládají!“ uvedl pro Blesk.

S hodnocením úspěchu je ale zatím přeci jen opatrný: „A pokud jde o úspěch. Nechci to zakřiknout, budeme hodnotit až po Vánocích. Věděli jsme, že otevření na pražském Václavském náměstí bude velká událost, je to skvělá lokalita nejen pro turisty, je to živé centrum Prahy i pro Pražany. I tak nás čeští zákazníci překvapili.“

Další pobočka už brzy?

Nebývalý zájem přímo vybízí k otevření dalších poboček, ty se podle šéfa českého Popeyes už chystají, jedna by měla dokonce otevřít už zanedlouho: „Máme v plánu během 10 let otevřít 60 restaurací, už za pár týdnů otevřeme další restauraci dokonce s drive through nedaleko Prahy, příští rok plánujeme otevřít další čtyři restaurace včetně jedné v Brně,“ uvedl pro Blesk Blaževič.

A čím si on sám nevídaný zájem vysvětluje? Kromě položek na menu, je to podle něj novinka, která Čechy láká. „Myslím, že se ukázalo, že Češi jsou natěšení na novinky. Však také od vstupu poslední velké značky uplynulo skoro 15 let! V Česku je ještě velký prostor, nejen pro nás, ale i pro další řetězce,“ vysvětluje Marko Blaževič.

Expanze dalších řetězců

A právě další řetězce tuto příležitost nejspíše vycítily. Ve středu českými médii proletěla zpráva o tom, že se na svou premiéru v Česku chystá další americký fastfoodový řetězec Five Guys. Podle Hospodářských novin by se jejich pobočka měla objevit v příštím roce v obchodním domě Máj na národní třídě.

Fotogalerie
19 fotografií