Při opravách silničáři kompletně odstraní nynější asfaltový povrch silnice a nahradí jej novým. Zároveň upraví výšku inženýrských zařízení a obnoví dopravní značení. Stavební práce budou mít dvě etapy, uzavřen při nich bude vždy pouze jeden jízdní pruh. „Po dobu stavebních prací bude v místě stavby v ulici Trojská, v úseku Pod Havránkou - U Trojského zámku, zaveden jednosměrný provoz ve směru k zoologické zahradě,“ píše se na webu.

Jednosměrný provoz bude rovněž v ulici K Bohnicím, a to v úseku Ke Hrachovce - K Pazderkám ve směru do Bohnic, což má umožnit bezpečný průjezd autobusů MHD. Směrem do centra budou muset řidiči jet po objízdné trase ulicí K Pazderkám, dále z Kobyliského náměstí ulicemi Nad Šutkou, Zenklova a V Holešovičkách na most Barikádníků. Ve směru do Troje pojedou ulicemi K Pazderkám, Čimická, Kobyliské náměstí, Uzavřená a Trojská.

Jak pojedou autobusy?

Opravy se dotknou autobusových linek číslo 112, 234, 235 a 236. Autobusy číslo 112 a 234 pojedou ve směru na Nádraží Holešovice po náhradní trase přes sídliště Bohnice a Kobylisy. Linky číslo 235 a 236 budou končit v zastávce Krakov. Zřízena bude náhradní linka X112, která pojede v trase linky 112, ale pouze do zastávky Kovárna, odkud se vrátí zpět na Nádraží Holešovice.

Fotogalerie
19 fotografií