Podle informací na stránkách městské části Praha 18 bude pro dopravu uzavřena vnitřní část Letňan. „Vzhledem k deštivému počasí nám navíc magistrát pomůže zajistit dopravní obslužnost provizorního parkoviště před OC Letňany," uvádí radnice. Chce tak zabránit opakování dopravního kolapsu po vystoupení skupiny Depeche Mode minulý víkend.

Kanadský zpěvák Abel Makkonen Tesfaye, známý jako The Weeknd, vystoupí na letišti v pražských Letňanech v neděli večer. Doprovodný program začne kolem 16:00. „Bezpečnostní opatření ze strany pražské policie a s tím spojené uzávěry začnou o poznání dřív," uvedla Siřišťová.

Do uzavřené oblasti bude umožněn vjezd pouze složkám integrovaného záchranného sytému, městské hromadné dopravě a rezidentům. Pro rychlejší odbavení na kontrolních místech doporučuje policie rezidentům připravit si rezidenční kartu, aby policisté nemuseli kontrolovat bydliště podle občanského průkazu.

Policisté apelují na návštěvníky koncertu, aby k cestě na akci využili městskou hromadnou dopravu. Ta je přiveze téměř až na místo konání. „Pro osobní motorovou dopravu je v této lokalitě značně omezená parkovací kapacita a každý, kdo chce přijet autem, riskuje několikahodinové čekání v kolonách, které se dají předpokládat," uvedla policejní mluvčí.

Fotogalerie
11 fotografií